Home Wie zijn Cambrinus.nl
Wie zijn Cambrinus.nl PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Jan Ausems   
zondag 28 februari 2010 01:00
Inhoudsopgave
Wie zijn Cambrinus.nl
Pagina 2
Alle pagina's

Sinds 1988 hield Jan Ausems zich bezig met het computerprogramma Cambrinus. Zijn enthousiasme voor zijn computerprogramma resulteerde in web-site www.Cambrinus.nl. Vanaf 1 januari 2001 was het computerprogramma Cambrinus te downloaden. Liefhebbers werd op verzoek ieder kwartaal per email een update verstuurd van de gegevens. Sinds 2010 is het niet meer mogelijk het computerprogramma te downloaden.

Jan Ausems (1965) is als Hoofd ICT werkzaam bij BOVAG in Bunnik. Zijn hobbies zijn: bier (brouwen, drinken/proeven, geschiedenis en Cambrinus.nl) en hardlopen. Hij is één van de initiatiefnemers achter PINT.nl en is nog altijd voor PINT actief.

Jan Ausems bij Brasserie Fantôme in het Belgische Soy.

Sinds 1988 houdt Ton van Opstal zich bezig met wat bij velen bekend staat/stond als 'Het Bierboek'. Het was zijn intentie om de Nederlandse Biercultuur te beschrijven. Door de grote omvang van dit boek was het niet eenvoudig meer om het ook daadwerkelijk als boek te publiceren. Bovendien waren de meeste delen van het boek slechts in ruwe vorm klaar. Het internet is echter bij uitstek een medium om grote hoeveelheden, eventueel incomplete, informatie te publiceren. Gedeelten uit 'Het Bierboek' werden dan ook gepubliceerd op het internet, hetgeen resulteerde in een uitgebreide site onder de naam 'Van Pilswoestijn naar Speciaalbier-Oase'. Later werd de naam gewijzigd in 'The Dutch Beer Portal''. In 2007 kon Ton uiteindelijk alsnog zijn boek 'Het Bierboek' uitgeven. Het boek was gratis te downloaden via de website van de uitgevering onLibri. Dit is inmiddels niet meer het geval, maar ook via Cambrinus.nl is het boek te downloaden.

Ton van Opstal voor de voormalige Fiddler and Firkin Brewpub in Den Haag.

In oktober 2000 werden de beide bierige websites samengevoegd en gingen verder onder de naam 'Cambrinus - The Dutch Beer Portal - The Place To Beer' . Eén van de belangrijkste redenen was tijdsbesparing door samenwerking.

 Laatst aangepast op zondag 11 april 2010 19:14
 

BAV PINT