Brouwerij De 7 Deugden

Categorie: Bierbrouwerij
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2009
Osdorperweg 578 achter
1067 SZ Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
KvK-nummer: 34362643
Telefoon: 020-6673221
Eigenaar/directeur: Garmt Haakma
Brouwmeester: Garmt Haakma
URL: http://www.de7deugden.nl
@mail: info@de7deugden.nl
Openingstijden: Donderdag van 16.00-19.00 uur. Zaterdag van 16.00-19.30 uur.
Etiketten van deze brouwerij

Over de brouwerij

Brouwerij De 7 Deugden werd opgericht op 14 oktober 2009. Sinds 15 oktober 2010 is de brouwerij gevestigd in een bedrijfspand aan de Osdorperweg in Amsterdam Nieuw West, gelegen achter een oude, witte boerderij. Op 5 maart 2011 werd de brouwerij officieel geopend.

De missie van de brouwerij is: "Het brouwen van bier, het ontvangen van gasten in het proeflokaal en de begeleiding van medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt". In de brouwerij en in het proeflokaal werken dan ook mensen voor wie een gewone baan niet vanzelfsprekend is. Voor deze mensen is het erg belangrijk om een plek te hebben waar ze er toe doen, waar ze zich kunnen ontwikkelen en waar de sfeer veilig genoeg is om fouten te kunnen maken en daarvan te kunnen leren.

Initiatiefnemer Garmt Haakma heeft al sinds zijn studententijd - hij volgde een studie Theologie - een belangstelling voor bijzondere bieren. Dit heeft ertoe geleid dat hij in de voorkamer van zijn woning zijn eigen recepten ging brouwen. Garmt is tevens werkzaam als consultant (arbeidsvoorwaarden en personeelsbeleid), alwaar hij een groot aantal workshops heeft opgezet en heeft geleid.
Als Hoofd Personeelszaken kreeg Garmt te maken met een medewerker die een autistische stoornis had. Ofschoon alles in het werk werd gesteld om de medewerker te werk te stellen, kon hem geen werkplek worden aangeboden die voldoende structuur en regelmaat kende. Na negen maanden moest Garmt hem - met pijn in het hart - de deur wijzen. Dit was voor Garmt de directe aanleiding om de brouwerij op te starten. Er werd een contract afgesloten met Pantar, een organisatie die vele vormen van sociale werkvoorziening in Amsterdam coordineert.
Begin 2015 maakte de brouwerij de plannen bekend voor uitbreiding van de brouwerij. De brouwerij moet verhuizen naar een vestiging nabij de Molen van Sloten.

afb. 1: Brouwmeester en initiatiefnemer Garmt Haakma

Bieren

Huidig assortiment (moederbrouwsels):
afb. 2: Brouwerij De 7 Deugden van de buitenzijde

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.