Brouwerij Zeeburg

Categorie: Brouwerijhuurder
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2009
Jaarproduktie: 100 hl.
Provincie: Noord-Holland
Postadres:
1e van Swindenstraat 433
1093 GB Amsterdam
KvK-nummer: 54331900
Telefoon: 06-11532914
Eigenaar/directeur: Robert van Lil
Brouwmeester: Robert van Lil
URL: http://www.brouwerijzeeburg.nl
@mail: info@brouwerijzeeburg.nl
Etiketten van deze brouwerij

Over de brouwerij

Brouwerij Zeeburg werd op 26 november 2009 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De oorspronkelijke initiatiefnemers achter deze brouwerij waren Jan Ronald Crans en Robert van Lil. Zij leerden elkaar in 2006 kennen. Robert van Lil, tevens werkzaam in de maritieme archeologie en hydrografie, werd in 2000 als amateurbrouwer Nederlandse kampioen bierbrouwen met een Saison in de categorie C. Robert brouwde in 1986 zijn eerste brouwsel in de emaille wasketels van zijn ouders. De emaille wasketel maakte plaats voor ketels van roestvrij staal. Na de benodigde proefbrouwsels in de keuken, waagden Jan Ronald en Robert de stap en begonnen hun eigen brouwerij: Brouwerij Zeeburg.
De naam Zeeburg is ontleed aan de wijk waar ze woonden en aan de oude herberg die daar al in 1723 stond en zelfgebrouwen bier schonk. Bij de oprichting van de brouwerij waren er plannen voor een eigen brouwerij met proeflokaal in Amsterdam (Zeeburg), maar deze plannen zijn nog niet gerealiseerd.

In eerste instantie maakte de brouwerij gebruik van de brouwfaciliteiten van Brouwerij De Prael in Amsterdam, later werden de bieren gebrouwen bij De Proefbrouwerij in het Belgische Lochristie.

Op 19 november 2011 werd bekend gemaakt dat Jan Ronald Crans zich terugtrok uit de brouwerij, waarna op 1 december 2011 de VOF werd omgezet naar een eenmanszaak.

Jan Ronald Crans: "Inmiddels zijn wij al weer twee jaar aktief als Brouwerij Zeeburg. Onze bieren worden door velen gewaardeerd. Dit leek ons een goed moment om naar de toekomst te kijken. Het blijkt echter dat wij daar verschillende ideeën over hebben.
In goed overleg hebben wij daarom besloten onze brouwactiviteiten niet langer gezamelijk voort te zetten. Brouwerij Zeeburg blijft gewoon bestaan. Robert van Lil zal als eenmanszaak de brouwerij voortzetten". De jaarproductie bedroeg in 2015 100hl.

afb. 1: Jan Ronald Crans en Robert van Lil

Bieren

Huidig assortiment (moederbrouwsels):
afb. 2: Zeeburg Tripel

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.