Bierbrouwerij De Twee Zalmen

Categorie: Bierbrouwerij
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2005
Gesloten: 2006
Hoogstraat 13
4285 AE Woudrichem
Provincie: Noord-Brabant
Telefoon: 0183-62 69 83
Eigenaar/directeur: Diny van Gammeren-Versteeg
Brouwmeester: Kees van Gammeren
URL: http://www.brouwerijwoudrichem.nl
@mail: info@brouwerijwoudrichem.nl
Openingstijden: Zon- en feestdagen vanaf 14.30 en op afspraak
Brouwerijfoto's van deze brouwerij
Etiketten van deze brouwerij

Over de brouwerij

De brouwerij werd officieel geopend op 27 februari 2005.
Volgens oude familiestukken was Anna Jacoba Bok de laatste brouwmeester van Woercom, zoals het vestingstadje in de volksmond wordt genoemd. De huidige brouwerij bestaat uit een brouwerij en uit een proeflokaal. De naam verwijst naar de voormalige visfabriek van Wijnbelt, die ooit op die plek was gevestigd. Eerder terug in de tijd stond er Hotel Bellevue. Het Brabantse Woudrichem had in het verleden een bloeiende visindustrie, hetgeen ook niet zo vreemd is omdat het stadje wordt begrensd door enkele rivieren. Zo werd er gevist in de Maas, Waal en Merwede. De vervuiling was de teloorgang van de visserij.
Kees van Gammeren is al sinds 1997 actief als brouwer. Hij werd al snel lid van het Bergs Biergilde in Bergen op Zoom. In 2003 werd Kees met een tripel gilde-kampioen. Het brouwen geschiedt met een paar potten en pannen op een oud gasfornuis. De koperen brouwketel is door Kees zelf vervaardigd. Het kloppen van koper leerde hij lang geleden op de ambachtschool.
In 2005 sloot de brouwerij zich aan bij het Klein Brouwerij Collectief. Inmiddels heeft de brouwer de beschikking over een ketel waar netto 100 liter mee kan worden gebrouwen.
Op 21 december 2006 maakte de brouwerij bekend haar brouwactiviteiten met ingang van 1 januari 2007 te staken. Tevens zal het proeflokaal worden gesloten. "De kosten van allerlei verplichte diensten staan namelijk niet in verhouding tot de inkomsten als hobbybrouwerij" aldus de brouwerij.

Bieren

Assortiment:

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.