Walhalla Brouwerij

Categorie: Bierbrouwerij
Groep : Maasland Brouwerij
Opgericht: 1998
Gesloten: 2010
Kantsingel 14h
5349 AJ Oss
Provincie: Noord-Brabant
Telefoon: 06-53157873
Eigenaar/directeur: George Reuchlin en Frans Schamp
Brouwmeester: George Reuchlin en Frans Schamp
URL: http://http://home.hetnet.nl/~maaslandbrouwerij
@mail: walhallaoss@hotmail.com
Etiketten van deze brouwerij

Over de brouwerij

De Walhalla Brouwerij is gelieerd aan de Maasland Brouwerij en is Nederlands eerste mobiele brouwerij. De gebruikers schroten zelf de mout, roeren in de ketel en kunnen daarnaast hun eigen etiket ontwerpen en zelfs een eigen glas graveren. Het eindresultaat van een degelijke avond wordt in een groot vat van 350 liter opgeslagen en verder verwerkt in de Maasland Brouwerij. Na 4 weken kan het bier gebotteld en wel, worden afgehaald.
Op 4 juli 2000 werd een nieuwe brouwketel in gebruik genomen. Zo werd de ketel beter vervoerbaar en werd deze met 50 liter vergroot tot 400 liter. Het gehele proces duurt 5 uur en wordt begeleid met een bierproeverij en een zogenaamde brouwersmaaltijd met biersoep, brood van bierbostel en diverse abdijkazen en -paté's.
Vanaf 1 januari 2003 werd de Walhalla Brouwerij opgenomen in de Maasland Brouwerij. De oude ruimte van de Walhalla Brouwerij, aan de Galliërsweg 310, werd afgestoten. Het mobiele concept ging hiermee echter niet van de baan. Op locatie worden er nog altijd Walhalla-feesten verzorgd. Voor kleinere groepen (van 10 tot 20 personen) is het nu echter mogelijk om in de Maasland Brouwerij activiteiten volgens het Walhalla-concept te ontplooien.
In 2005 werd het Walhalla-concept gewijzigd. Kon er voorheen nog op lokatie worden gebrouwen, nu krijgt de 2 hl. brouwopstelling een vaste plaats in de Maasland Brouwerij.

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.