Vlaardingse Bierbrouwerij

Categorie: Bierbrouwerij
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2012
Oosthavenkade 90
3134 KA Vlaardingen
Provincie: Zuid-Holland
Postadres:
Willem Barendzoonstraat 11
3134 LT Vlaardingen
KvK-nummer: 55660819
Telefoon: 06-43028355
Eigenaar/directeur: Hagestein,Broek,Robbemond,Elmendorp,Jong
Brouwmeester: Hagestein,Broek,Robbemond,Elmendorp,Jong
URL: http://www.vlaardingsebierbrouwerij.nl
@mail: info@vlaardingsebierbrouwerij.nl
Etiketten van deze brouwerij

Over de brouwerij

Initiatiefnemers achter de Vlaardingse Bierbrouwerij zijn Martin Hagestein, Wibo Broek, Jasper Robbemond, Patrick Elmendorp en Guido de Jong.
Op 12 juni 2012 maakte de brouwerij bekend dat het eerste proefbrouwsel klaar was. De Vrienden van de Vlaardingse Bierbrouwerij kregen de eer om op maandag 18 juni 2012 het brouwsel als één van de eersten te proeven en te beoordelen. Zij kregen twee flessen proefbrouwsel en een proefformulier dat geretourneerd moest worden.
Op woensdag 16 januari 2013 zou in Antonius Vlaardingen de eerste fles Vlaardings bier worden gepresenteerd en de naam van het bier worden onthuld. Omdat er te weinig koolzuur in het bier zat werd de presentatie uitgesteld naar 25 maart 2013. Burgemeester Tjerk Bruinsma van Vlaardingen ontkurkte die dag het eerste flesje Vulcaan.
Het bier was in eerste instantie verkrijgbaar bij Belgisch Bier- & Eetlokaal Antonius en Café d'Oude Stoep.
In december 2015 verhuisde de brouwerij van een historisch pand op de Hoogstraat naar een pand met misschien nog wel meer historie. De nieuwe stek ligt op de hoek van de Oosthavenkade en de Waterleidingstraat en dat is een heel bijzondere plek. Omstreeks 1895 was hier al eerder een brouwerij gevestigd, die de naam "De Gekroonde M" droeg en na een jaar of tien weer weg ging, mogelijk richting Den Haag.
Op zaterdag 6 februari 2016 ging de Vlaardingse Bierbrouwerij voor het eerst open op de nieuwe historische locatie aan de Oosthavenkade.

afb. 1: Martin Hagestein, Wibo Broek en Jasper Robbemond

Bieren

Huidig assortiment (moederbrouwsels):

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.