Veensche Bierbrouwerij

Categorie: Bierbrouwerij
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2005
Gesloten: 2006
Talmastraat 36
3864 DE Nijkerkerveen
Provincie: Gelderland
Telefoon: 033-477 92 00
Fax: 033-462 45 75
Eigenaar/directeur: John Mulder
Brouwmeester: John Mulder
URL: http://www.veensche.nl
@mail: info@veensche.nl
Brouwerijfoto's van deze brouwerij
Etiketten van deze brouwerij

Over de brouwerij

De brouwerij werd in augustus 2005 opgericht. Op 7 oktober 2006 vond er een Open Huis plaats. John Mulder, afgestudeerd werktuigkjundig ingenier, werkte jaren in de industrie, consultancy en financiële dienstverlening maar volgde uiteindelijk zijn haart. Voordat hij zich richtte op zijn brouwerij was hij werkzaam aan projectleider/marketeer bij de ABN/Amro bank. John Mulder (1962) is gilde-lid van Wijnmakers- en Bierbrouwersgilde De Amervallei uit Amersfoort. John is sinds 2002 actief als amateurbrouwer. De brouwkennis deed hij op uit het boek van Jan van Schaik. Vervolgens werd een bierbrouwcursus gevolgd bij De Amervallei, alwaar hij ook clubkampioen is geweest.
Er wordt alleen met Biologisch Dynamische en Biologische ingrediënten gebouwen. De mout wordt geleverd door Weyermann uit het Duitse Bamberg. Het gaat hierbij zelfs zover dat John Mulder de roerstok erbij neer zou leggen wanneer hij geen biologische hop zou kunnen gebruiken gedurende het brouwproces. Er is slechts één Biologisch Dynamisch bier met Demeter keurmerk op de wereld (Pinkus Mueller, Lagerbier). Het behalen van het Demeter keur is op dit moment in financieel opzicht geen haalbare kaart. Maar wat niet is kan natuurlijk altijd nog komen.
De woonomgeving van John Mulder werd vroeger 't Veen genoemd, vandaar dat gekozen werd voor de naam Veensche Bierbrouwerij.
De brouwketel werd via internet op de kop getikt en is afkomstig Plevnik, een bedrijf in Ljubjana, de hoofdstad van Slovenië. Dit bedrijf maakt voornamelijk apparatuur voor de zuivel. De moutmolen is afkomstig uit de veevoederindustrie alwaar er paardenvoer in gemalen werd. De gistketels komen uit Italië en werden in de wijnbouw gebruikt om te koelen. De brouwerij is computergestuurd. De brouwerij heeft de beschikking over een etiketteermachine. In 2006 werd 160 liter per keer gebrouwen. Mobiel: 06-23159282.

afb. 1: Brouwmeester John Mulder

Bieren

Assortiment:
afb. 2: Veensche Bierbrouwerij

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.