Brouwerij Vat No.13

Categorie: Brouwerijhuurder
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2009
Gesloten: 2012
Provincie: Utrecht
Postadres:
Beukstraat 3
3812 MG Amersfoort
Telefoon: 06-41155998
Eigenaar/directeur: Carl Stapelbroek
Brouwmeester: Carl Stapelbroek
URL: http://www.vatno13.nl
@mail: info@vatno13.nl
Etiketten van deze brouwerij

Over de brouwerij

Initiatiefnemer achter Brouwerij Vat No.13 is Carl Stapelbroek (1975), vader van drie kinderen. Oorspronkelijk komt Carl uit een slagersfamilie uit Barneveld. Carl is als douaneambtenaar werkzaam bij DHL. Rond 1990 begon zijn passie voor het zelf brouwen van bier, toen nog met behulp van kant en klare blikken moutextract. Hij maakte destijds 20 liter per keer. Hij maakte zich geheel zelfstandig het brouwersvak eigen en was niet aangesloten bij een brouwersgilde. Zijn bieren vonden rap hun weg naar familie, vrienden en kennissen. Dat smaakte naar meer, moeten de afnemers van toen hebben gedacht en dat gaf Carl de energie om zijn droom te verwezenlijken.
Ruud van Moorst, brouwmeester van de Amersfoortse Bierbrouwerij De Eem, behoorde tot de vriendenkring van Carl. Een aantal keren vergezelde hij Ruud tijdens een brouwdag. Ruud leerde Carl de fijne kneepjes van het vak. Toen wist Carl het: nu moet het gebeuren! In november 2009 was zijn brouwerij een feit en op 31 december 2009 brouwde hij zijn eerste commerciële bier. Als brouwerijhuurder werden er twee commerciële bieren in de markt gezet: Moriaentje en Dolle Tinus.

De naam van de brouwerij was er al lang voor het eerste commerciële bier op de markt kwam. 13 is het geluksgetal van de brouwmeester en brouwen geeft hem een geluksgevoel.

De bieren worden gebrouwen met behulp van de brouwfaciliteiten van Brouwerij De Praght in Dronten, alwaar hij vijf hl. per keer kan brouwen. Carl hoopt in de toekomst zijn eigen brouwerij in gebruik te kunnen nemen in het hartje van Amersfoort.

De etiketten worden door Carl zelf ontworpen, evenals een viltje en een glas.

In 2010 kwam de brouwerij ook met een T-shirt met hierop de tekst support your local brewery:

afb. 1: Carl Stapelbroek van Vat No. 13 (rechts) en Ruud van Moorst van Bierbrouwerij De Eem (links)

Bieren

Assortiment:
afb. 2: Brouwmeester Carl Stapelbroek

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.