Brouwerij Vandeoirsprong

Categorie: Bierbrouwerij
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2002
Koestraat 20
5688 AH Oirschot
Provincie: Noord-Brabant
KvK-nummer: 62903470
Telefoon: 0499-572002
Fax: 0499-578607
Eigenaar/directeur: Fons Steggink
Brouwmeester: Harrie Vermeer en Bart van de Heuvel
URL: http://www.vandeoirsprong.nl
@mail: depost@vandeoirsprong.nl
Brouwerijfoto's van deze brouwerij
Etiketten van deze brouwerij

Over de brouwerij

BROUWERIJ OIRSCHOTS BIER (2002 - 2015)
De Brouwerij werd officieel geopend op 25 augustus 2002. De aloude Oirschotse brouwerij De Kroon is per 1 januari 2002 opgegaan in Bavaria. De neven Gerard (1945) en Matthieu de Kroon voerden de directie. In augustus 2002 maakte Gerard een bescheiden doorstart in de brouwerij aan de Koestraat. Bij machinefabriek De Gouwe in Gouda werden vijf tanks en een keteltje gekocht. Kroon Bier mag er niet meer worden gebrouwen, maar het maken van Oirschots bier kon niemand hem verbieden. In de oude boeken van vader Louis en oom Ad vond hij een recept voor een bovengistende 'kruising' tussen de biersoorten Amber en Kolsch. Hij gebruikte hiervoor een Duitse gist. De tot Brouwerij Oirschots Bier herdoopte Brouwerij De Kroon maakt 200 liter per brouwsel. Het bier is in principe alleen beschikbaar voor bezoekers.
In een deel van de gebouwen staan nog de koperen bierketel en andere benodigdheden voor het brouwproces; de lege plekken zijn opgevuld met attributen die De Kroon intussen heeft aangekocht. De wanden zijn versierd met bierreclames, foto's en krantenpublicaties uit de historie van de brouwerij. Gerard de Kroon, rechtstreekse afstammeling van grondlegger Cornelis Dielisse de Croon, kwam rond 1970 samen met zijn neef Matthieu in het bedrijf. Zijn kennis wil hij tijdens rondleidingen in het museum overdragen op bezoekers.

BROUWERIJVANDEOIRSPRONG (2015 - heden) In 2015 werd een nieuwe brouwinstallatie geplaatst. Deze installatie werd overgenomen van Brauhaus Schillerbad die stopten met brouwen.
De naam van de brouwerij werd in 2015 gewijzigd van Brouwerij Oirschots Bier naar De Brouwerij Van de Oirsprong.

afb. 1: Gerard de Kroon (foto:Th.Flissebaalje)

Bieren

Huidig assortiment (moederbrouwsels):
afb. 2: Overzicht Brouwerij-terrein (foto:Th.Flissebaalje)

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.