Bierbrouwerij De Vaete

Categorie: Bierbrouwerij
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 1993
Gesloten: 1999
Noord Kraaijertsedijk 2
4458 NJ Lewedorp ('s Heer Arendskerke)
Provincie: Zeeland
Telefoon: 0118-415515
Brouwmeester: Ton de Bruin en Alexander Roovers
Etiketten van deze brouwerij

Over de brouwerij

Bierbrouwerij De Vaete begon haar brouwactiviteiten op 1 september 1993. De brouwcapaciteit bedroeg op dat moment maximaal 150 liter per brouwsel. De brouwerij is gesitueerd in Lewedorp, een dorp even buiten 's-Heer Arendskerke op Zuid-Beveland.
De initiatiefnemers achter Bierbrouwerij De Vaete zijn Ton de Bruin en Alexander Roovers, beiden lid van het Walchers Wijn- & Bier Gilde en beiden werkzaam in het streeklaboratorium te Goes. De brouwers genieten al enige landelijke bekendheid met hun gistbank met biergisten waarbij het voor thuisbrouwers mogelijk is om via de post diverse soorten biergisten te bestellen.
De brouwerij is genoemd naar de Zeeuwse naam voor drinkvijver. Een vaete is meestal gelegen op een centrale plaats in het dorp, waar in vroeger tijden het vee kwam drinken. In verschillende dorpen is nog altijd een vaete te vinden en ook in diverse straatnamen in Zeeland is het woord 'vaete' terug te vinden.
Op 1 januari 1999 werd de roerstok erbij neergelegd nadat er in 1998 al niet meer gebrouwen was. De vergunning om bier te mogen verkopen werd opgezegd en slechts voor eigen gebruik wordt er zo nu en dan nog gebrouwen.

Bieren

Assortiment:

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.