Toebes Bier

Categorie: Bierbrouwerij
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2015
Kloosterlaan 24
5435 XD Sint Agatha
Provincie: Noord-Brabant
Postadres:
Korhoenderveld 26
5431 HH Cuijk
KvK-nummer: 62740997
Telefoon: 06-18143417
Eigenaar/directeur: Brabantse Bier Cooperatie
Brouwmeester: Rene Thomassen
URL: http://www.toebesbier.com
@mail: dekloosterbrouwerij@gmail.com

Over de brouwerij

Eigenaar van Toebes Bier is de Brabantse Bier Cooperatie. Deze cooperatie bestaat uit vijf leden: René Thomassen, zijn zoon Bob Thomassen, Guus Arts (slijter in Cuijk), Paul van den Boom (Restaurant Smaak in Cuijk) en Ronald Zeelen.
De brouwerij is gevestigd in het Kruisherenklooster Sint Aegten in Sint Agatha. Bob Thomassen is de zoon van René Thomassen, die al sinds 2010 als hobbybrouwer de roerstok hanteert. Guus Arts is filiaaleider van de plaatselijke Gall & Gall en benaderde René met de vraag een "Kuuks" bier te brouwen. Dat werd het uiteindelijk niet. Het werd een "Staags" bier.
Het initiatief ligt niet alleen bij René en Bob Thomassen, maar ook bij Guus Arts en Ronald Zeelen en Paul van den Boom, de eigenaren van restaurant Smaak in Cuijk.
Als alles volgens planning verloopt moet er na de zomer van 2015 begonnen kunnen worden met brouwen. In februari 2016 werd bekend gemaakt dat de brouwerij Toebes Bier ging heten. De brouwerij is vernoemd naar een voormalige pastoor uit Cuijk. De brouwinstallatie heeft een capaciteit van 200 liter.

Bieren

Huidig assortiment (moederbrouwsels):

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.