StadsBierBrouwerij Tiel

Categorie: Bierbrouwerij
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2001
Gesloten: 2002
Weerstraat 49
4001 LC Tiel
Provincie: Gelderland
Eigenaar/directeur: Louis F. van Ameijde
Brouwmeester: Rien van Lith
Etiketten van deze brouwerij

Over de brouwerij

De brouwerij is onder gebracht in een pand stammend uit de zeventiende eeuw. In juni 2001 werd alhier de brouwinstallatie geplaatst die werd over genomen van Brouwerij De Gans. Alle recepten van Brouwerij De Gans zullen door de brouwerij gebrouwen blijven worden. Na de zomer van 2001 werd begonnen met brouwen in het proeflokaal annex café De Gans. Brouwmeester is Louis F. van Ameijde (1951), die als Utrechts student begin jaren 70 nog werkzaam was in het Utrechtse Café Jan Primus. Via een mislukte studie psychologie kwam hij in de journalistiek terecht. Op zijn 29e jaar ging hij rechten studeren, waarna hij in Goedereede in Zeeland parttime een eigen advocatenkantoor begon. Hiernaast gaf hij les op een MEAO in Middelburg. Zijn huwelijk liep op de klippen en na drie jaar advocatuur vertrok hij richting Houten, waar hij werkzaam was bij een uitgeverij. Hierna startte hij een pension in de Belgische Ardennen. In 1999 keerde hij terug in Tiel, waar hij weer parttime les ging geven.
Op zaterdag 23 maart 2002 werd het eerste officiele brouwsel gemaakt in de ketels van de voormalige Brouwerij De Gans in Goes. Rien van Lith, die eerder stage heeft gelopen bij Brouwerij De Raaf, is verantwoordelijk voor het brouwproces. Het is de bedoeling dat Rien deze kennis langzaam maar zeker overdraagt aan Louis.
Het is de bedoeling om op termijn ongeveer 10.000 liter per jaar de brouwen. Men streeft voorlopig naar 180 liter per maand.
Op 10 mei 2002 werd eigenaar Louis van Ameijde in elkaar geslagen. Dit heeft Louis doen besluiten zijn brouwactiviteiten voorlopig stil te leggen. Later dat jaar werd de brouwerij definitief gesloten.

Bieren

Assortiment:

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.