Rotterdamsche Bierbrouwerij B.V.

Categorie: Bierbrouwerij
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2001
Gesloten: 2005
Charloisse Kerksingel 20
3082 DA Rotterdam (Charlois)
Provincie: Zuid-Holland
Postadres:
Postbus 91006
3007 MB Rotterdam
Telefoon: 0186-573239
Fax: 0186-574190
Eigenaar/directeur: Nathan Vermunt
Etiketten van deze brouwerij

Over de brouwerij

Initiatiefnemer achter de Rotterdamsche Brouwerij is Peter Raaijen, eerder de drijvende kracht achter Brouwerij De Drie Kruizen in Westmaas. In de Rotterdamse wijk Charlois vond hij een geschikte lokatie voor zijn brouwerij. In het pand waren eerder twee winkels gevestigd. Het pand stamt uit 1865 en heeft in het verlden diverse functies vervuld.
Wanneer de brouwerij officieel geopend gaat worden is nog niet bekend. Het wachten is op de benodigde vergunningen en het rondkomen van de financiering. Peter Raaijen krijgt hulp van de Rotterdammer Leo Heijnen die verantwoordelijk is voor de horeca, het ontwerpen van de reclame-uitingen, de design van de panden en de PR. Leo Heijnen is kunstschilder van beroep.
De installatie heeft eerder dienst gedaan bij Brouwerij De Gans in Goes en StadsBierBrouwerij Tiel in Tiel. Per keer kan er 150 liter worden gebrouwen. Aanvankelijk werd er twee keer per week gebrouwen. Het brouwproces kan door het publiek van nabij worden gevolgd. Hiernaast werd er ook gebruik gemaakt van de brouwfaciliteiten van Brouwerij Deca in het Belgische Woesten-Westvleteren.
Eind 2003 was het Proeflokaal Bootsman, zoals het restaurant annex brouwerij heet, al voor een flink deel in bedrijf. Sinds eind november 2003 is het restaurant geopend.
In de loop van 2004 verliet Peter Raaijen de brouwerij.
Augustus 2005 draaide de brouwerij voor het laatst. Door tegenvallende bezoekersaantallen en het vertrek van brouwer Peter Raaijen raakte de brouwerij in de problemen. Hiernaast waren er problemen met de omwonenden. Op 23 mei 2006 werd het faillissement uitgesproken.

Bieren

Assortiment:

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.