VOF Brouwers aan den Rijn

Categorie: Brouwerijhuurder
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2003
Gesloten: 2007
Koraalzwam 57
2403 SR Alphen aan den Rijn
Provincie: Zuid-Holland
Telefoon: 06-27311474
Eigenaar/directeur: Peter Herpertz en Jan Gils
Brouwmeester: Peter Herpertz en Jan Gils
Etiketten van deze brouwerij

Over de brouwerij

In 1998 nam Peter Herpertz het initiatief om met enkele vrienden bier te brouwen. Er werd gebrouwen in de keuken. Het eerste brouwsel was ongeveer 18 liter. Al snel werd besloten om de capaciteit uit te breiden en het professioneler aan te pakken. Er werd apparatuur gekocht en de brouwcapaciteit werd vergroot naar 55 liter. Na de komst van Jan Gils werd wederom geinvesteerd en werd er 110 liter per brouwsessie gebrouwen.
Eind juni 2001 viel de groep uiteen en gingen Peter Herpertz (telefonisch verkoper bij een chemisch bedrijf) en Jan Gils (bedrijfsleider bij een technische groothandel) samen verder met het uitbouwen van de brouwerij.
Hun eerste bier werd gebrouwen in samenwerking met en met behulp van de brouwfaciliteiten van Bierbrouwerij Stichting Sint-Servattumus.
In 1987 leerden Jan Gils en Peter Herpertz elkaar op een feest kennen. Toen bleek dat zij een aantal passies deelden: muziek, fietsen en speciale bieren. Zo werken ze in hun vrije tijd voor de rockband Ivy Green en leggen ze op de racefiets honderden kilometers af.
Op 3 januari 2003 werd de brouwerij opgericht.
In de loop van 2006 schakelde de brouwerij over van 33 cl.-flesjes naar 30 cl.-flesjes. Er werd hiervoor toestemming gevraagd bij het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK). De bieren van de brouwerij werden in 2006 tevens verkocht in gemeenten buiten Alphen, waaronder Gouda, Boskoop, Hazerswoude Dorp, Waddinxveen, Bodegraven en Leiden.
Aanvankelijk werden de bieren gebrouwen met behulp van de brouwfaciliteiten van Brouwerij Sint Servattumus in Schijndel. Vanaf 2007 werden de bieren gebrouwen met behulp van de brouwfaciliteiten van Brouwerij De Molen in Bodegraven.

afb. 1: Brouwers: Peter Herpertz (r) en Jan Gils (l)

Bieren

Assortiment:
afb. 2: Etiket Rijngoud

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.