Princen Brouwerijen

Categorie: Bierbrouwerij
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2013
Haarlemmerstraatweg 73 G
1165 MK Halfweg
Provincie: Noord-Holland
Postadres:
Marsdiepstraat 621a
1784 AM Den Helder
KvK-nummer: 56099940
Telefoon: 085-6661111
Fax: 085-6661112
Eigenaar/directeur: Mark Schneider
URL: http://www.princenbrouwerijen.nl
@mail: info@princenbrouwerijen.nl

Over de brouwerij

Mark Schneider is de drijvende kracht achter Princen Brouwerijen. Schneider ging eerder met Olm Bier failliet na een juridische strijd met Heineken. Schneider vond meer dan vijf investeerders om Princen Brouwerijen van de grond te kunnen tillen. Eén van deze investeerders is Vincent Strurkenboom, oud-jurist van Heineken. Mark kent Vincent sinds 2011 toen hij juridisch in de clinch kwam met Heineken. De overige initiatiefnemers achter Princen Brouwerijen zijn Erald Holtrust (United Soft Drinks), Cor Jongens (Drankengroothandel VHC Jongens), Robert Kruijff (CEO bij Gulf Oil Nederland) en A.M. Roecoert van familiebedrijf Schipper Kozijnen.
De doelstelling voor 2014 is 2,5 miljoen liter pils.
Princen wordt exclusief bij horeca in de markt gezet als een fris, lichtbitter bier met een authentieke Hollandse, cq Amsterdamse, uitstraling. Schneider: "Mensen kunnen het brouwen van dichtbij gaan bekijken. We creëren een stukje beleving." Op de iets langere termijn wil de ondernemer ook met een speciaalvariant op de markt komen. Ook is net als bij Olm de prijs weer een belangrijke selling factor. "Het kan goedkoper, zeker als je je realiseert wat voor prijsafspraken de grote brouwers met elkaar maken."
Het rechterlijke vonnis dat in 2011 het faillissement inleidde van Olm Bier, stelde Heineken onterecht in zijn gelijk, zegt Schneider nog altijd. De brouwer uit Zoeterwoude beschuldigde Olm Bier ervan lege Heineken-fusten met eigen bier te vullen en deze door te verkopen aan lokale kroegen met een Heinekencontract, die deze daarna weer voor de prijs van Heineken verkochten. "Ik ben mijn vertrouwen in het rechtssysteem compleet kwijt geraakt door die zaak." Ook de beschuldiging in de afwikkeling van het faillissement, dat Schneider 78.000 euro weggesluisd zou hebben naar een eigen vennootschap in Luxemburg, wijst hij van de hand. "Dat was niet onrechtmatig. De betrokken curator probeert juist onrechtmatig aan geld te komen."
Als alles volgens planning verloopt kan er in januari 2014 worden gestart met levering van bier. Op 26 augustus verleende hoogheemraadschap van Rijnland een vergunning voor het hebben van een onttrekkingsbron met een diameter van 110 mm op een diepte van 35 meter.

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.