Poesiat & Kater

Categorie: Bierbrouwerij
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2006
Provincie: Noord-Holland
Postadres:
Hoogte Kadijk 83 HS
1018 BG Amsterdam
KvK-nummer: 41212687
Telefoon: 06-54291527
Eigenaar/directeur: v.Manen,v.Vollenhoven,Alvarez en Teepe
Brouwmeester: Julian Alvarez en Maarten Tames
URL: http://www.vanvollenhovenbieren.amsterdam
@mail: info@vanvollenhovenbieren.amsterdam

Over de brouwerij

Van Vollenhoven Bieren is een initiatief van Stichting De Gekroonde Valk. Initiatiefnemers zijn Eymert van Manen, Jesse van Vollenhoven, Julian Alvarez en Pieter Teepe.
Het is de bedoeling om in de loop van 2016 in De Valreep, het oude dierenasiel op de Polderweg in Amsterdam Oost.
Het wareb Eymert van Manen, Jan Nekkers en Pieter Teepe die in 1993 de bronzen valk met hun Stichting De Gekroonde Valk terugbrachten naar de Hoogte Kadijk. Vanaf 2006 lieten zij hunn stout jaarlijks brouwen bij een kleine brouwer in Uithoorn, later in Zevenaar, en in 2014 bij het bevriende Troost in Amsterdam.
Omdat zij het stout op een gegeven moment zelf wilden kunnen brouwen, schaften Eymert en Pieter in 2011 een brouwinstallatie van Speidel aan en experimenteerden zij talloze malen met de oude receptuur van Van Vollenhoven's Stout, tot zij de juiste smaak en kleur te pakken hadden.
Het werd hen zodoende ook duidelijk, dat hun toekomst niet in het brouwersvak lag - maar dat ze wel zo snel mogelijk een nieuwe Van Vollenhoven's Bierbrouwerij & Proeflokaal wilden realiseren.
Toen Jesse van Vollenhoven zich in het najaar van 2014 dan ook meldde met hetzelfde idee, was het plan snel gesmeed. En toen het trio begin 2014 via een zoon van Eymert in contact kwam met 's werelds hoogst opgeleide brouwer, Julian Alvarez, werden Pieter en Eymert van een nieuwe hobby verlost verlost, en was de basis gelegd voor een succesvol team.
In november 2016 werd bekend gemaakt dat de brouwerij een nieuwe naam zou krijgen. Van Vollenhoven Bieren werd Poesiat & Kater. De naam is ontleend aan twee bijzondere medewerkers van de voormalige brouwerij. Bart Poesiat en Klaas Kater, die op maatschappelijk vlak in de tweede helft van de 19e eeuw heel veel voor de brouwerij en ons land betekend hebben.
Op donderdag 23 maart 2017 werden de brouwerij en het proeflokaal officieel geopend.

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.