Brouwerij De Oude Rijn

Categorie: Bierbrouwerij
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2009
Provincie: Zuid-Holland
Postadres:
Rijndijk 269
2394 CE Hazerswoude-Rijndijk
KvK-nummer: 27364324
Telefoon: 071-3412783
Eigenaar/directeur: Bruno Langer
Brouwmeester: Bruno Langer
URL: http://www.deouderijn.nl
@mail: bruno@deouderijn.nl
Etiketten van deze brouwerij

Over de brouwerij

Brouwer Bruno Langer (1954, Rotterdam) zette zich in 2010 en 2011 in, voor beter technisch beroepsonderwijs, als opleidingsadviseur bij Kenteq. Deze baan werd helaas weg bezuinigd. Bruno Langer was in 2010 al een jaar of twintig actief op brouwgebied. Eerst als eenling en later in twee brouwgroepen. De vrienden komen regelmatig bijelkaar om te brouwen en ervaringen uit te wisselen gebruik makend van een microbrouwerij. Eén van de groepen - onder de naam Brouwerij De Kraan - heeft zelfs de beschikking over een mobiele installatie. Om beurten heeft één van de deelnemers de brouwerij een jaar in huis.
De tweede brouwerijgroep is actief als Eerste Hazerswoudse Bier Onderneming (EHBO). Eén van de deelnemers is de plaatselijke apotheker Hans Meerburg.
Bruno Langer werkt samen met Fer Kok en Arno Kooy van Brouwerij De Prael. In 2009 werd er voor het eerst 1.000 liter bier gebrouwen bij Brouwerij De Prael: Rijnwouds Winterbier.
De naam van de brouwerij is afgeleid van de Oude Rijn die vlak voor de woning van Bruno stroomt.
In 2011 kwam de functie van Bruno te vervallen als gevolg van een reorganisatie. Bruno ging vanaf dat moment op zoek naar de mogelijkheid om zijn brouwactiviteiten een nieuwe impuls te geven. Eerst werd contact gezocht met Brouwerij De Prael, maar deze brouwerij bleek geen brouwcapaciteit meer beschikbaar te hebben. Er werd uitgeweken naar Brouwerij De Pelgrim. Eerder was al gepoogd een samenwerking op te zetten met Harrie van der Wiel, maar die poging was op niets uitgelopen. In oktober 2011 kwam Bruno in contact met de Wesley Aarse, toenmalige brouwer bij Brouwerij De Pelgrim. In samenwerking met Wesley werden er winterbieren ontwikkeld, die op advies van marketingadviesbureau Beresford Enzovoort nieuwe namen kregen, namelijk Bruno 8 en Bruno 10. De etiketten werden ontworpen door Chris Beresford. Op de etiketten staan op de achtergrond de afbeeldingen van de hoofden van Bruno en zijn vrouw Erna.
Na het verschijnen van deze bieren bleef het enige tijd rustig, maar in de loop van 2012 brouwde Bruno zijn bieren weer in een schuur achter zijn huis. Bruno had toen de intentie om 50 liter bier per dag te brouwen. Vanaf dat moment brouwde hij alleen nog maar bieren met zijn eigen brouwinstallatie.
In zijn tot brouwerij omgebouwde schuur brouwt hij wekelijks in een 50-liter ketel. 30hl is het maximumwat Bruno per jaar brouwt. Inmiddels is er ook een grote koelcel, een warmtekamer en een professionele lijn van etiketten, ontworpen door het advies- en marketingbureau van Chris Bereford. In 2016 was het assortiment uitgebreid naar 9 bieren. Daarnaast brouwt Bruno kleine batches bier voor derden.

afb. 1: Etiket Bruno 8

Bieren

Huidig assortiment (moederbrouwsels):
afb. 2: Etiket Bruno 10

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.