Brouwerij Maximus

Categorie: Bierbrouwerij
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2011
Pratumplaats 2A
3454 NA De Meern
Provincie: Utrecht
KvK-nummer: 52134792
Telefoon: 030-7370800
Eigenaar/directeur: E. Visser, A. van DieČn en M. Snater
Brouwmeester: M. Snater, D.Snel en A. de Waardt
URL: http://www.brouwerijmaximus.nl
@mail: info@brouwerijmaximus.nl
Etiketten van deze brouwerij

Over de brouwerij

Ewald Visser en Arend-Jan Van Dieën, voormalig bedrijfsleiders bij Kafee Belgie, vatte het plan op om zich met een brouwerij en proeflokaal onder één dak te vestigen met Stichting Bouwloods.
Stichting Bouwloods berliet het oude gebouw bij de rotonde 't Zand begin 2011 om de nieuwbouw op het terrein van het Castellum park (naast De Blauwe Big) te betrekken.
Stichting Bouwloods, voortgekomen uit de bouw van het Utrechts Statenjacht als een werkgelegenheidsproject, verzorgt nog steeds leerwerkplaatsen. Onder leiding van een leermeester leren jongeren er het vak van timmerman. De leerlingen blijven zo'n anderhalf jaar bij de Stichting werken en krijgen ondertussen scholing bij het ROC. Daarna kunnen ze aan de slag bij landschapsbeheer tot meubelmakerij. De Stichting heeft al menig bouwsel op haar naam staan.

Aanvankelijk was men van plan een nieuwe brouwinstallatie aan te schaffen, maar men koos er uiteindelijk voor de uit 1991 stammende brouwinstallatie van Brauhaus Hibernia uit het Duitse Gelsenkirchen over te nemen. Het is een 15hl installatie van Brauerei Anlagen Marketing (BAM) uit Freising. Op 17 en 18 augustus 2011 werd de brouwinstallatie bezorgd aan de Pratumplaats 2. In 2012 werd er voor het eerst gebrouwen met de installatie.
In 2016 werd de roerstok gehanteerd door Marcel Snater, Demian Snel en Alrik de Waardt.

Bieren

Huidig assortiment (moederbrouwsels):

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.