Brouwerij De Drie Kruizen

Categorie: Brouwerijhuurder
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 1991
Gesloten: 2007
Munnikendijk 13
3273 LD Westmaas
Provincie: Zuid-Holland
Postadres:
Postbus 5921
3273 ZG Westmaas
Telefoon: 0186-573239
Fax: 0186-574190
Eigenaar/directeur: Peter Raaijen
Brouwmeester: Peter Raaijen
URL: http://http://www.3kruizen.nl/
Etiketten van deze brouwerij

Over de brouwerij

Brouwerij De Drie Kruizen is brouwerij-huurder en maakt gebruik van de faciliteiten van Brouwerij Deca in Woesten-Vleteren (België).

Peter Raaijen (1955) uit Westmaas, een klein plaatsje onder de rook van Rotterdam, was een verwoed amateurbrouwer. Hij besloot in 1991, na enige jaren stage te hebben gelopen bij brouwerijen in Nederland en België, i.s.m. enkele anderen zelf een brouwerij te beginnen. De firma werd bij de Kamer van Koophandel ingeschreven als Brouwerij de Drie Kruizen, omdat in de gemeentewapens van de plaatsen waarin de drie partners wonen drie kruizen voorkomen (de vader, de zoon en de Heilige geest). Het wapen dankt de gemeente aan het verblijf van de Karthuizer monniken in de Hoekse Waard. Zij bleven totaan ongeveer 1700 in de Hoekse Waard en vertrokken daarna naar Frankrijk. Vlak voordat de eerste spade voor de bouw van de brouwerij de grond in ging, leidde een zakelijk verschil van inzicht tot een breuk. Peter zette echter door en het eerste bier dat op de markt verscheen was 'Klets'. De brouwerij is bij oprichting lid geworden van de B.A.B. (Broederschap van Ambachtelijke Brouwerijen), een organisatie van kleine ambachtelijke brouwerijen in Nederland. Eén van de hoofddoelen van deze organisatie is kwaliteitsbewaking. Daar de brouwerij niet direct over een geschikt pand beschikte maakte hij dankbaar gebruik van de Brouwerij de Hopbloem en de Friese Bierbrouwerij en uiteindelijk van de installatie van brouwerij Deca in Vleteren (België).

In 1995 werden twee bieren van de brouwerij, te weten de Karthuizer Tripel en het Karthuizer Winterbier, uitverkoren als streekbier in België. In Sint Martens-Lierde (40 kilometer ten zuiden van Gent) ligt een Karthuizer klooster. Op dit complex bevindt zich tevens een café met deze naam. Zij wilden de genoemde bieren graag als officieel streekbier. Eerst viel deze eer te beurt aan het winterbier. Op 10 september 1995 volgde de tripel.
Sinds 1999 is Brouwerij De Drie Kruizen aangesloten bij AB&C (Astein & Bier&Co) waardoor de bieren landelijk beter verkrijgbaar zijn.

Sinds 2001 exporteert de brouwerij bier naar de Verenigde Staten. Vanuit Westmaas wordt het bier via Antwerpen geexporteerd naar Palm Beach Gardens in Florida. Daarvandaan wordt het bier onder andere gedistribueerd naar Pennsylvania en Anchorage (Alaska).

De web-site van Brouwerij De Drie Kruizen, http://www.3kruizen.nl, is nog in ontwikkeling.

Bieren

Assortiment:

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.