De Katwijkse Bierbrouwerij

Categorie: Bierbrouwerij
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2014
Heerenweg 6 A11
2222 AM Katwijk
Provincie: Zuid-Holland
KvK-nummer: 27319651
Eigenaar/directeur: Anton Schults
Brouwmeester: Anton Schults
URL: http://www.katwijksbier.nl
@mail: anton@haagsebierbrouwerij.nl

Over de brouwerij

De brouwinstallatie van De Haagse Bierbrouwerij is geheel door Anton Schults met de hand vervaardigd. In 2015 werd er 300 liter per keer gebrouwen. De bouw van de installatie nam zes jaar in beslag.
Als trouwe klant van de Fiddler en Firkin Brewpub in Den Haag was Schults al gefascineerd door het zelf gebrouwen bier. De Engelse pub had een eigen huisbrouwerij in het café. In 2001 kreeg de pub, na in 1999 gesloten te zijn, een nieuwe eigenaar en naam: De Haagse Bierbrouwerij, maar in 2007 kwam er alweer een einde aan.
Zonder enige ervaring op zak besloot Anton Schults zijn leven over een andere boeg te gooien. In Katwijk, want daar kwam op 't Heen, tegenover kringloopwinkel De Brug, een nieuw complex met bedrijvenunits. Na 23 jaar achter zijn computer op een kantoor te hebben gezeten, greep Anton deze kans met beide handen aan.
Op 31 december 2015 hield De Haagse Bierbrouwerij op te bestaan, maar al in januari 2016 maakte de brouwerij een doorstart onder de naam De Katwijkse Bierbrouwerij.

afb. 1: Brouwinstallatie van de Haagse Bierbrouwerij

Bieren

Huidig assortiment (moederbrouwsels):
afb. 2: Primator

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.