Brouwerij De Kat

Categorie: Brouwerijhuurder
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2013
Provincie: Noord-Brabant
Postadres:
Deken van der Hagenstraat 7
5707 TV Helmond
KvK-nummer: 58780696
Telefoon: 06-26875816
Eigenaar/directeur: Bronneberg,v.d.Wielen en v.d.Waarsenburg
Brouwmeester: Bronneberg,v.d.Wielen en v.d.Waarsenburg
URL: http://www.brouwerijdekat.nl
@mail: brouwers@brouwerijdekat.nl

Over de brouwerij

Brouwerij De Kat is een initiatief van Jack van der Wielen, Bert Bronneberg en Maarten van de Waarsenburg en werd, als stichting, officieel opgericht op 13 september 2013. De drie brouwers hadden hun oog laten vallen op de voormalige kuiperij van Houtbedrijf Raaymakers aan de Mierloseweg. De gemeente wil dat pand echter slopen en kwam met een goed alternatief: het voormalige patronaatsgebouw. Dit wordt een ambachtencentrum dat naar verwachting begin 2015 zal worden opgeleverd. Ook deze bestemming liep voor de brouwerij op niets uit. Inmiddels hebben de brouwers een industriepand gevonden aan de Haagse Beemdweg. Op deze locatie werd eind november 2014 voor het eerst gebrouwen.
De brouwers hebben de beschikking over een RVS-brouwketel van 200 liter. Het is de bedoeling om iedere zaterdag te brouwen.
Op 1 december 2016 verhuisde de brouwerij van de Heeklaan in Helmond tijdelijk naar een grotere brouwerij in Weert, nameijk De Brouwschuur. Daarna willen de brouwers een nieuwe stadsbrouwerij in Helmond opzetten. In die brouwerij zou plek moeten zijn voor meerdere kleine brouwers. Het oog is hierbij gevallen op de voormalige Van Gend en Loos hallen naast het station in Helmond. Tot die tijd met de brouwerij het huidige pand aan de Heeklaan vanwege capaciteitsgebrek verlaten. De huidige installatie van 200 liter is niet meer toereikend.

afb. 1:

Bieren

Huidig assortiment (moederbrouwsels):
afb. 2:

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.