Brouwerij D'n Hopper

Categorie: Bierbrouwerij
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 1996
Jaarproduktie: 6 hl.
Vaartstraat 55
5171 JH Kaatsheuvel
Provincie: Noord-Brabant
KvK-nummer: 18072075
Telefoon: 043-4503967
Eigenaar/directeur: Reinilde en Jos Korthout
Brouwmeester: Reinilde en Jos Korthout
URL: http://www.denhopper.nl
@mail: welkom@denhopper.com
Etiketten van deze brouwerij

Over de brouwerij

Brouwmeester Reinilde Korthout (1970) is sinds 1998 beroepsmatig actief bij de Gulpener Bierbrouwerij als zij in 1999 besluit haar huiselijke brouwactiviteiten uit te breiden. Het brouwen doet zij in haar vrije tijd in samenwerking met haar broer Jos (1962), wonende in Kaatsheuvel, de geboorteplaats van Jos en Reinilde. Jos is werkzaam als technisch onderwijs-assistent met de vakken natuurkunde en scheikunde.
Reinilde volgde de levensmiddelenopleiding in Bolsward. Vervolgens studeerde zij aan de CTL in Gent bij professor G. Baetslé, een autoriteit op biergebied. Reinilde liep stage bij de Maasland Brouwerij in Oss. Na haar studie werkte zij bij de Alfa Brouwerij in Schinnen, alvorens zij verhuisde naar de Gulpener Bierbrouwerij, alwaar zij werkzaam is bij de kwaliteitsdienst. Het logo van de brouwerij is ontworpen door Alex Merkx, een bevriende ontwerper. De microbrouwerij is ingericht in haar woning in Gulpen. Per keer kan er 100 liter bier worden gebrouwen. Op jaarbasis bedroeg de produktie in 2003 6 hl.
Sinds 1996 brouwen Jos en Reinilde samen. De naam van de brouwerij is bedacht door van hun moeder. Op het eerste etiket stond namelijk een konijntje en zo'n konijn hopt wat af. Daarnaast is er vanzelfsprekend nog het onmisbare bier-ingrediënt hop.
De bieren van de brouwerij worden eerst getest en krijgen pas daarna een naam. Hoewel de brouwerij geen officiële brouwerij is, doen de initiatiefnemers er alles aan de brouwerij een professionele uitstraling te geven. Zo zijn er kratten, wikkels en (handgestelde) kroonkurken met het logo van de brouwerij. Beiden zijn vooralsnog niet van plan een professionele draai te geven aan de brouwerij. Mogelijk dat er in de toekomst nog wel een brouwsel zal worden gebrouwen in de Proef Brouwerij in het Belgische Lochristie.
Sinds september 2003 wordt er op beperkte schaal op commerciele basis bier gebrouwen. Het eerste commerciele brouwsel werd gebrouwen bij De Drie Horne in Kaatsheuvel. In 2012 werd de brouwcapaciteit vergroot van 120 liter naar 200 liter. Jos Korthout Vaartstraat 55 5171 JH KAATSHEUVEL Telefoon: 0416-279191

Bieren

Huidig assortiment (moederbrouwsels):

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.