Brouwerij Hommeles

Categorie: Brouwerijhuurder
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2011
Jaarproduktie: 500 hl.
Provincie: Utrecht
Postadres:
Fresiatuin 20
3994 PJ Houten
KvK-nummer: 66395410
Telefoon: 06-13255615
Eigenaar/directeur: Jan Ausems, Jos Eberson en Kees Volkers
URL: http://www.brouwerijhommeles.nl
@mail: info@brouwerijhommeles.nl
Openingstijden: Bezoek niet mogelijk
Etiketten van deze brouwerij

Over de brouwerij

Brouwerij Hommeles is één van de activiteiten van de Stichting Houtens Brouw Collectief en is een initiatief van de Houtenaren Jan Ausems, Jos Eberson en Kees Volkers. De Stichting werd opgericht op woensdag 23 november 2011.

Het doel van de stichting is het bevorderen en verrijken van de (speciaal)biercultuur in de provincie Utrecht. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het organiseren van aan bier gerelateerde activiteiten in de breedste zin van het woord, zoals het Utrechtse Bierbrouwers Festival, brouwdemonstraties, het ontplooien van promotionele, informatieve en educatieve activiteiten, et cetera. Zij richt zich daarbij specifiek op bierbrouwerijen en (speciaal)bieren uit de provincie Utrecht.

Het Houtens Brouw Collectief vond haar oorsprong in 2007 toen Houtenaren Jan Ausems, Jos Eberson en Kees Volkers elkaar vonden tijdens de brouwcursus van Wijnmakers- en Bierbrouwersgilde De Amervallei in Utrecht. Jos en Kees volgden in het verenigingsseizoen 2007/2008 de brouwcursus. Jan Ausems was toen 'brouwmentor'. Jan Ausems volgde diezelfde brouwcursus in 2005 samen met Gert Jan Kok en Jerry Visser. Ton van Valkengoed was toen "brouwmentor".

De drie amateurbrouwers besloten gezamenlijk te gaan brouwen. Via een schaakmaatje van Kees - Geurt van de Wal - kwamen ze terecht in Houtzaagmolen De Ster in de Utrechtse wij Lombok. Geurt was destijds woonachtig op het Molenerf en bood het Houtens Brouw Collectief de gelegenheid om de eerste zaterdag van de maand te brouwen in de cateringkeuken van Houtzaagmolen De Ster. Zaterdag 4 oktober 2008 was de eerste brouwdag in de molen.

Jan Ausems
Sinds 1987 houdt Jan Ausems zich bezig met het computerprogramma Cambrinus en later met zijn website Cambrinus.nl. Jan is werkzaam als Coordinator ICT-Beheer bij BOVAG in Bunnik. Hij is geinteresseers in het degusteren van bier, de geschiedenis van bier en is eigenaar van de website www.cambrinus.nl (The Dutch Beer Portal - The Place To Beer). Hij is één van de initiatiefnemers achter PINT.nl en is nog altijd voor PINT actief.

Jos Eberson
Jos is werkzaam in de meubelbranche. Deze Bourgondiër houdt van lekker eten en drinken en is zeer geinteresseerd in ingrediënten en bereidingswijzen.

Kees Volkers
Kees is werkzaam als zelfstandig auteur. Een flinke reeks boeken kwam van zijn hand. Zijn hobby is schaken.

Op 9 september 2011 werd het Houtens Brouw Collectief genomineerd voor de Gouden PINT en op woensdag 2 november 2011 won het Houtens Brouw Collectief de PINT Stimuleringsprijs voor het organiseren van het eerste Utrechtse Bierbrouwers Festival op 14 mei 2011. Motivatie: "Dit festival in mei 2011 bracht een compleet overzicht van de Utrechtse brouwwereld op een unieke locatie. Het festival was uiterst succesvol met een groot aantal bezoekers, ook al omdat het in combinatie met de Molendag gehouden werd. Het succes leidde ertoe dat een 2e editie gepland wordt."
In 2013 bracht Brouwerij Hommeles voor het eerst eigen bierviltjes en bierglazen op de markt.

Bieren

Huidig assortiment (moederbrouwsels):

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.