Brouwerij De Heerlijkheid

Categorie: Bierbrouwerij
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2011
Jaarproduktie: 70 hl.
Kerkbuurt 56
3354 XK Papendrecht
Provincie: Zuid-Holland
Postadres:
Oosteind 138
3356 AD Papendrecht
KvK-nummer: 50826603
Telefoon: 06-12417137
Eigenaar/directeur: Geert-Jan Verschoor
Brouwmeester: Geert-Jan Verschoor
URL: http://www.brouwerijdeheerlijkheid.nl
@mail: info@brouwerijdeheerlijkheid.nl
Etiketten van deze brouwerij

Over de brouwerij

De initiatiefnemer achter Brouwerij De Heerlijkheid is de geboren en getogen Papendrechter Geert Jan Verschoor (1969). De brouwerij is gesitueerd op het terrein van de landwinkel van Jan en Esther Korteland. De landwinkel, Landwinkel de Fruitheerlijkheid (Kerkbuurt 56 in Papendrecht), is gelegen aan de dijk waar keldergewerven eeuwen geleden zijn aangelegd. De brouwerij beschikt er over een lege ruimte en maakt daarnaast gebruik van een deel van de jamkeuken van het bedrijf.
De brouwer begon in 2009 met de voorbereidingen voor zijn brouwerij. Tot die tijd werkte hij als proces-operator bij Dupont in Dordrecht, alwaar hij op straat kwam te staan. Hij leerde veel van zijn oudere broer Theo, die al sinds de tachtiger jaren actief is als brouwer. Theo werd in 2007 en 2008 eerste tijdens het Nederlands kampioenschap amateurbierbrouwen in de klasse B met een Duitse alt en in 2012 werd hij Nederlands kampioen met zijn winnende bier Oktoberfest. Naast het brouwen van bier, beheerst de brouwer ook het vak van wijnmaken, doch zijn voorkeur gaat uit naar bier.
De brouwinstallatie komt uit Belgie en is gekocht van de weduwe van een overleden brouwer.
De brouwerij werd officieel geopend op 22 juni 2011. Een groot deel van het bier wordt verkocht via de genoemde Landwinkel van Jan en Esther Korteland. In 2012 werd er 600 liter per maand gebrouwen. De brouwerij is voornemens om de capaciteit uit te breiden naar 300 liter per week.

Bieren

Huidig assortiment (moederbrouwsels):

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.