Gooische Bierbrouwerij

Categorie: Brouwerijhuurder
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2010
Marktplein 3
1211 DZ Hilversum
Provincie: Noord-Holland
Postadres:
Postbus 1300
1200 BH Hilversum
KvK-nummer: 62696068
Telefoon: 035-6316747
Eigenaar/directeur: G. Troost, A. van den Berg en G. de Wit
Brouwmeester: Gijs Troost
URL: http://www.gooischebierbrouwerij.nl
@mail: info@gooischebierbrouwerij.nl
Etiketten van deze brouwerij

Over de brouwerij

De Gooische Bierbrouwerij is opgericht door vier personen: Gijs Troost, Arjanneke van den Berg, Marcel Verhaaf en Paulien Hassink.
Marcel is werkzaam als verpakkingsontwerper, Arjanneke is werkzaam als webvormgever, Paulien als grafisch vormgever en Gijs was werkzaam als docent geschiedenis, maar is inmiddels fulltime brouwer.
Op het logo staat een chihuahua afgebeeld met vleugels. De chihuahua staat symbool voor het Gooi.
De brouwerij maakte in eerste instantie gebruik van de brouwfaciliteiten van de Mommeriete Brouwerij. Daarna is er gebruik gemaakt van de brouwfaciliteiten van onder andere een brouwerij in Duitsland, Brouwerij Anders! in België, Brouwerij De Molen in Bodegraven en Jopen in Haarlem.
Marcel Verhaaf en Paulien Hassink stapten per 1 oktober 2013 uit de brouwerij. Hiervoor in de plaats kwam Guido de Wit. Guido verschoof het accent naar sociale brouwerij vanwege zijn dochter Sarah.
In mei 2016 werd bekend gemaakt dat de Gooische Bierbrouwerij na jaren zoeken een plek heeft gevonden in Hilversum. In de voormalige Eurobioscoop op het Marktplein gaat de brouwerij worden gevestigd.
De brouwerij annex café krijgt een prominente plek in de foodhal die ondernemers Teus Kroon en Jerry de Vries in het monumentale pand in het centrum gaan starten.
Mout wordt de naam van het horecacomplex dat mei 2017 haar deuren gaat openen.
In september 2016 werd gestart met de verbouwing. Aan de rechterzijkant komt een grote glazen serre. Rondom het pand komt een groot terras met 200 stoelen. Binnen is plek voor 300 mensen.

Bieren

Huidig assortiment (moederbrouwsels):

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.