Bierbrouwerij Geilings

Categorie: Brouwerijhuurder
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2008
Gesloten: 2011
Hondseind 9
4641 HM Ossendrecht
Provincie: Noord-Brabant
Telefoon: 06-45314366
Eigenaar/directeur: Marco en René Geilings
Brouwmeester: Marco en René Geilings
URL: http://www.geilings.nl
@mail: info@geilings.nl
Etiketten van deze brouwerij

Over de brouwerij

Op 2 juni 2008 werd de ambachtelijke Bierbrouwerij Geilings opgericht. De bieren van deze brouwerij werden ontwikkeld, en in kleine hoeveelheden gebrouwen, in de proefbrouwerij in Ossendrecht. Met deze recepten werden de grotere volumes, bestemd voor de verkoop, gebrouwen bij Brouwerij De Graal in België.

Ergens in 1993 had Marco Geilings het idee opgevat om eens een keertje zelf een biertje te maken. Een blik moutextract, suiker, een gistemmer en nog wat klein spul en maar zien wat ervan komt. Het resultaat mocht er zijn en na her en der wat informatie bij elkaar geschraapt te hebben (internet stond nog in de kinderschoenen, dus bieb, boeken kopen et cetera) volgde Marco samen met broer Arie een cursus bierbrouwen bij het Bergsche Bierbrouwersgilde.

Vanaf dat moment was het gedaan met de kant-en-klare bierpakketten en begon Marco met het zelf verzinnen van recepten. Op verschillende wedstrijden werden diverse prijzen in de wacht gesleept. Ondertussen volgde de derde broer René ook de cursus bierbrouwen (1999) en mede dankzij de kennis en kunde van Marco viel René ook regelmatig in de prijzen.

Diversen eerste, tweede en derde prijzen werden er in de wacht gesleept. Op het Open Nederlands Kampioenschap amateur bierbrouwen werden meerdere jaren prijzen gewonnen. De titel "beste brouwer van Berrege en omstreken" werd in de wacht gesleept.

Beide broers werden clubkampioen bij het Bergsche Biergilde, Marco zelfs meerdere malen. Op het Open Nederlands kampioenschap van 2008 sleepte zowel Marco als René een prijs in de wacht waarmee hun bestaan als amateurbrouwer in stijl werd afgesloten.

Gesterkt door deze vele prijzen kwam het besef dat beide broers in staat waren een meer dan redelijk biertje te brouwen en mede daarom werd de dag na het Open Nederlands Kampioenschap Bierbrouwen 2008 Bierbrouwerij Geilings opgericht.

Op 25 oktober 2008 werd het eerste bier van Bierbrouwerij Geilings geschonken op het Bergs Bierfestival in Café het Zwijnshoofd in Bergen op Zoom. "Kwaliteit boven kwantiteit" was de lijfspeuk en alleen de beste kwaliteit wordt verkocht.

Op 29 december 2011 werd bekend gemaakt dat de brouwerij met ingang van 30 december 2011 ophield te bestaan. Het bestaan als brouwerijhuurder bracht de beide broers niet wat zij ervan hadden verwacht, wat voor hen de reden was om de roerstok erbij neer te gooien.

afb. 1: Brouwers Marco en René Geilings

Bieren

Assortiment:
afb. 2: Brabants Bruin

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.