Fortbrouwerij Duits & Lauret

Categorie: Brouwerijhuurder
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2009
Noodweg 2
4121 KK Everdingen
Provincie: Utrecht
Postadres:
Schoolstraat 77
3451 AC Vleuten
KvK-nummer: 30264548
Telefoon: 06-14251923
Eigenaar/directeur: DaniČlle Duits en Marco Lauret
Brouwmeester: Daniëlle Duits en Marco Lauret
URL: http://www.duitslauret.com
@mail: info@duitslauret.com
Etiketten van deze brouwerij

Over de brouwerij

De initiatiefnemers achter Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret zijn Danielle Duits (1968) uit Tienhoven en Marco Lauret (1969) uit Vleuten. Marco, orofaciaal fysiotherapeut in het dagelijks leven, is al sinds zijn zeventiende actief bezig met het brouwen van bier. Van zijn ouders kreeg hij een kant en klaar brouwpakket. Vanaf 1987 ging hij zich actiever bezig houden met het brouwen van bier. Sinds 2008 werkt hij samen met zijn "brouwmaatje" Danielle. Danielle is GZ-psychologe en daarnaast ook actief op het gebied van slowfood. Danielle en Marco leerden elkaar kennen via hun partners.
Danielle en Marco zijn hun brouwerij gestart omdat zij teleurgesteld zijn over het feit dat er in Nederland geen mooie bieren zijn. Met hun mobiele brouwinstallatie, met een capaciteit van 60 liter, werd er zowel in Tienhoven als Vleuten gewerkt aan de ontwikkeling van recepten. Danielle heeft in Tienhoven de beschikking over een fruittuin en een kleine boomgaard met appel- en perenrassen. Het is dan ook begrijpelijk dat deze producten worden benut bij het ontwikkelen van nieuwe recepten.
Danielle en Marco proberen koks te bewegen meer met bier te doen in de keuken. De Duits & Lauret Stout is erg lekker bij het eten van oesters of bij een chocoladedessert. De slowfood-kok Ronald Brugmans ontwikkelde een speciaal recept dat goed aansloeg.
Bij het brouwen van de bieren maakt de brouwerij gebruik van de brouwfaciliteiten van de Proefbrouwerij in het Belgische Lochristie.
De etiketten van de brouwerij worden ontworpen door Petra Gryson, een vriendin van Danielle en Marco met een grafische achtergrond. De etiketten hebben een stijlvolle uitstraling.
Op woensdag 19 november 2014 werd bekend dat Fort Everdingen, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, werd verkocht aan Duits & Lauret. In 2015 vindt de sleuteloverdracht plaats.
Fort Everdingen is tussen 1841 en 1847 gebouwd langs de Lek als verdedigingswerk. Op het terrein van 12 hectare groot staan 23 gebouwen. Het fort is tijdens de Tweede Wereldoorlog nog gebruikt. Daarna gebruikte de Explosieven Opruimingsdienst Defensie het complex als trainingscentrum.
Als alles volgens planning verloopt kan de brouwerij in april 2016 worden geopend.
In 2015 werd de naam van de brouwerij gewijzigd van Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret in Fortbrouwerij Duits & Lauret.

afb. 1: DaniČlle Duits (l) en Marco Lauret (r)

Bieren

Huidig assortiment (moederbrouwsels):

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.