Brouwerij d'n Drul

Categorie: Bierbrouwerij
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2015
Jaarproduktie: 200 hl.
Dorpsstraat 7
6562 AA Groesbeek
Provincie: Gelderland
KvK-nummer: 60967854
Telefoon: 06-20944358
Eigenaar/directeur: Roland en Wilma Boschman
Brouwmeester: Roland Boschman
URL: http://www.brouwerijdendrul.nl
@mail: info@brouwerijdendrul.nl
Openingstijden: Di, Wo, Do en Zo van 12-20, Vr van 12-22 en Za van 12-24

Over de brouwerij

Brouwerij d'n Drul werd aanvankelijk opgericht door vijf personen, namelijk Roland Boschman, Wilma Boschman, Bas Rutten, Marijn Breusers en Linda Breusers. Vijf enthousiaste ondernemers uit de wijk d'n Drul in Groesbeek met een passie voor het brouwen van speciaalbier. Op vrijdag 24 oktober 2014 kregen zij van de gemeente groen licht om zich in het centrum van Groesbeek te mogen vestigen. 1 november 2014 kreeg men de sleutel van het pand. Formeel werd de brouwerij geopend op 1 januari 2015. Begin 2015 trokken Bas, Marijn en Linda zich terug uit de brouwerij en zette Roland en Wilma de brouwerij met z'n tweeen voort.
In oktober 2016 gaf het gemeentebestuur van Groesbeek groen licht aan het verzoek van de eigenaren van Brouwerij d'n Drul om zich te willen vestigen in de voormalige smederij van de familie Oomen aan de Dorpsstraat 7 in Groesbeek. Totop dat moment was de brouwerij nog gevestigd aan de Hoflaan. Het was lange tijd onzeker of het gemeentebestuur wel toestemming zou verlenen in verband met de geldende parkeernorm. De projectontwikkelaar die het pand van Oomen en de smederij gekocht heeft voldeed niet aan de parkeernorm, maar daar werd een oplossing voor gevonden.
Voordat het zover is zal de voormalige smederij nog een fikse interne verbouwing moeten ondergaan voordat er leven in de brouwerij zal komen.
Zaterdagavond 1 april 2017 werd de brouwerij aan de Dorpsstraat 7 officieel geopend.

afb. 1: De initiatiefnemers van Brouwerij d'n Drul: Roland en Wilma Boschman

Bieren

Huidig assortiment (moederbrouwsels):

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.