Stadsbrouwerij Dordrecht

Categorie: Bierbrouwerij
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2008
Buddingh'plein 20
3311 BV Dordrecht
Provincie: Zuid-Holland
KvK-nummer: 24401639
Telefoon: 078-7507227
Eigenaar/directeur: Stichting Stadsbrouwerij Dordrecht
Brouwmeester: Sjoerd Wolting
URL: http://www.stadsbrouwerijdordrecht.nl
@mail: info@stadsbrouwerijdordrecht.nl
Openingstijden: Ma, Di, Do en vrijdag tussen 8.30 uur en 15.00 uur
Etiketten van deze brouwerij

Over de brouwerij

Herman Marres (1937), van oosprong Limburger en afkomstig uit een bekend brouwersgeslacht, begon de brouwerij - met toestemming van de gemeente - in een kraakpand.
De Stadsbrouwerij Dordrecht is ondergebracht in de "Stichting Stadsbrouwerij Dordrecht en Biergilde Dordrecht". De doelstelling van de stichting is het scheppen van voorwaarden voor goed onderwijs. Het stichtingsbestuur wil leerlingen en studenten in staat stellen om zich in de beroepspraktijk op verschillende niveaus te kwalificeren. In het bijzonder wil het hen ervaring laten opdoen met ambachtelijk bier brouwen in kleine productie-eenheden.
Sinds november 2009 is de stichting een erkend leerbedrijf in samenwerking met het Da Vinci College en Wellant College in Dordrecht.

Brouwers waren aanvankelijk oprichter Herman Marres en Herbert van Hofwegen. In 2010 trok Herbert van Hofwegen zich terug uit de brouwerij. Er wordt gebrouwen volgens het Duitse "Reinheitsgebot" uit 1516. De brouwer wordt terzijde gestaan door een flink groep vrijwiligers. Per brouwsel wordt er 50 liter gebrouwen.

De bieren waren in 2009 verkrijgbaar bij diverse winkels in Dordrecht en aan de poort van het monumentale pand waarin de brouwerij is gevestigd. In het pand was ooit de voormalige mout- en lagerruimte van Brouwerij De Sleutel gevestigd (1433). De brouwerij is op aanvraag te bezoeken.

Bieren

Huidig assortiment (moederbrouwsels):

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.