Stadsbrouwerij De Dikke

Categorie: Bierbrouwerij
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2015
Oeverstraat 17
3961 AM Wijk bij Duurstede
Provincie: Utrecht
KvK-nummer: 62571621
Telefoon: 06-57580126
Eigenaar/directeur: Ruud Muis
Brouwmeester: Rutger Knoop
URL: http://www.wijksedikke.nl
@mail: info@wijksedikke.nl

Over de brouwerij

Begin 2015 werd de Cooperatieve Stadsbrouwerij De Dikke opgericht. Volgens origineel recept uit 1495 zal een echt Wijks bier worden gebrouwen op basis van haver. Het bier was verkrijgbaar vanaf 6 april 2015.
De Dikke is een initiatief op non-profit basis. Andere ondernemers ondersteunen dit met drukwerk, marketing of door bier af te nemen. De grootste wens van de brouwerij is een kleine brouwerij te beginnen in de binnenstad van Wijk bij Duurstede.
Wijk bij Duurstede heeft een rijke bierhistorie die teruggaat naar de 15e eeuw. Het stadje beleefde toen een bloeiperiode met Bisschop David van Bourgondie op Kasteel Duurstede. Onderzoek van streekhistoricus Uppelschoten bracht aan het licht dat volgens een ordonnantie uit 1495 in Wijk kuitbier werd gebrouwen, een biersoort op basis van haver.
Er waren twee brouwerijen: in de Achterstraat, die toen nog het Brouwersstraatje heette, en in het voormalige Ewoud en Elisabeth Gasthuis in de Oeverstraat. Als in 2010 borrelde op een Wijks terras bij Ruud Muis, een ondernemer met een bourgondische inslag, stadsgids en dol op de rijke Wijkse historie, het plan voor een Wijks biertje.
Stadsbrouwerij De Dikke maakt voor het brouwen van haar bieren gebruik van de brouwfaciliteiten van de Sallandse Landbier Brouwerij in Raalte.

afb. 1: Etiket Dikke Donder

Bieren

Huidig assortiment (moederbrouwsels):
afb. 2: Etiket Wijkse Dikke

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.