BIER+

Categorie: Brouwerijhuurder
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2005
Gesloten: 2006
Nieuwe Meer 12
1509 JJ Zaandam
Provincie: Noord-Holland
Telefoon: 075-6159810
Eigenaar/directeur: Derek Walsh
Brouwmeester: Derek Walsh
URL: http://www.bierplus.com
@mail: info@bierplus.com
Etiketten van deze brouwerij

Over de brouwerij

BIER+ werd op 4 januari 2002 - op de 44e verjaardag van eigenaar Derek Walsh - ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Zaandam als eenmanszaak. BIER stond in dit geval voor de afkorting van Brewing Information Education Research. Op 27 juli 2005 werd de inschrijving in het register aangepast naar: "Adviesburo voor speciale bieren alsmede het (laten) brouwen, (laten) produceren en de verkoop (groothandel) van bier volgens eigen receptuur".

Derek Walsh was sinds 1984 amateurbrouwer, 'spion' van - de inmiddels overleden - "Beerhunter" Michael Jackson, bierkeurmeester en was in 1991 tevens mede-oprichter van de SNAB (Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers). Daarnaast gaf hij in 2002 de veelgeprezen Biertypengids uit. Deze gids bevat technische- en recept-informatie, objectieve smaakomschrijvingen en proefformulieren. De gids is zeer geliefd bij ammateurbrouwers, maar inmiddels niet meer verkrijgbaar.

Derek ontwikkelde zijn eerste bier samen met Henk Hakvoort, Erik van Dordrecht en Erwin Vermeij. Dit brouwsel was gebaseerd op Sticke, een bier dat zij op 18 januari 2005 bij brouwerij Uerige in Dusseldorf hadden geproefd. Van dit bier werd ook de naam van het bier afgeleid, namelijk Stieckem.

In 2006 werd wederom gezamenlijk een brouwsel ontwikkeld, namelijk een weizendoppelbock, die de naam Stieckemus mee kreeg. Dit brouwsel zat wat receptuur betreft in de buurt van de Schneider Aventinus.

Derek was voornemens om met enige regelmaat kleine brouwsels met een hoge kwaliteit op de markt te brengen die vernieuwend, karaktervol en origineel zijn. Bij het brouwen van zijn bieren werd aanvankelijkvgebruik gemaakt van de brouwfaciliteiten van de Proefbrouwerij in het Belgische Lochristie.

afb. 1: Stieckem Bock

Bieren

Assortiment:
afb. 2: Biertypengids

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.