Stadsbierbrouwerij Apeldoorn

Categorie: Brouwerijhuurder
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 1999
Provincie: Gelderland
Postadres:
Fabianusstraat 46
7333 BE Apeldoorn
KvK-nummer: 08094634
Telefoon: 055-5337249
Eigenaar/directeur: Ton Fisser
Brouwmeester: Ton Fisser
URL: http://www.stadsbierbrouwerij.nl
@mail: info@stadsbierbrouwerij.nl
Openingstijden: Bezoek op afspraak.
Etiketten van deze brouwerij

Over de brouwerij

De Stadsbierbrouwer(ij) Apeldoorn werd opgericht op 1 januari 1999 met als doel op kleine schaal het ontwikkelen van nieuwe bierrecepten. Ton Fisser leerde het brouwersvak bij de Amateur Wijnmakers Apeldoorn (AWA'85), alwaar hij gedoceerd werd door Bertus Kamphuis. Leden van de vereniging zijn niet alleen actief in het maken van wijn maar tevens in het brouwen van bier.

In 1999 koos een jury een recept van Ton Fisser als Apeldoorns Stadsbier. Het bier werd gebrouwen met behulp van de brouwfaciliteiten van Bierbrouwerij De 3 Horne in Kaatsheuvel. De meeste bieren van de brouwerij zouden later worden gebrouwen in Kaatsheuvel. Na dit succes besloot Ton Fisser Stadsbierbrouwer(ij) Apeldoorn op te zetten. Samen met een medelid van AWA'85 werd een mobiele brouwinstallatie ontwikkeld. Met deze installatie - met een capaciteit van 60 liter - werden in de vrije tijd recepten ontwikkeld.

In 2009 werd er in de binnenstad van Apeldoorn een pand gekocht door dertig Apeldoorners met een groot hart voor Apeldoorn. Deze Apeldoorners hebben samen geld verzameld om het museum Het Achterom te kunnen kopen. De Gemeente was zeer verheugd dat het pand nu behouden zou blijven voor de binnenstad en juichtte de plannen, die de initiatiefnemers hadden met het pand, alleen maar toe. Het pand werd helemaal opgeknapt, waarna sinds 2010 de brouwerij en een proeflokaal in het pand onderdak vonden.

De brouwerij heeft de beschikking over drie vaten van 250 liter waarin de brouwsels kunnen rijpen. Mobiel: 06-13546040.

afb. 1: Etiket Apeldoorns Stadsbier

Bieren

Huidig assortiment (moederbrouwsels):

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.