Admiraals Bierbrouwerij Aldtsjerk

Categorie: Bierbrouwerij
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2013
Jaarproduktie: 120 hl.
Rhaladijk 7
9064 DD Aldtsjerk
Provincie: Friesland
KvK-nummer: 59404965
Telefoon: 06-22554538
Eigenaar/directeur: Gerrit Admiraal
Brouwmeester: Gerrit Admiraal
URL: http://www.admiraalsbierbrouwerij.nl
@mail: g.admiraal@admiraalsbierbrouwerij.nl

Over de brouwerij

De brouwerij is in 2013 gestart met een productievolume van 120hl per jaar. In 2017 was de brouwerij voor tientallen opdrachtgevers actief en werd er ruim 100.000 liter op jaarbasis gebrouwen. Hiermee is de brouwerij als producent van ambachtelijke streekproducten van vaste waarde geworden voor de speciaalbierwereld.
De brouwerij is gevestigd aan de rand van het dorpje Aldtsjerk. De voornamelijk Friese brouwerijhuurders staan hier centraal. Op basis van de door hen aangeleverde receptuur worden de bieren gebrouwen door eigenaar Gerrit Admiraal. Brouwerijhuurders kunnen ook zelf hun bieren brouwen, onder toeziend oog van brouwmeester Gerrit uiteraard.
Dat er goed werk wordt geleverd blijkt uit de inmiddels goed gevulde prijzenkast. Zo is de bij de brouwerij gebrouwen Grutte Pier Tripel door de World Beer Awards in 2015 en 2016 uitgeroepen tot de beste tripel van Nederland. In 2015 werd voor De Kroon op Leeuwarden volgens Entree Magazine het Lekkerste Huisbier van Nederland gebrouwen: de Paddy O'Ryan Rosemary Porter. Ook de Kammeraat van deze brouwerij behaalde onlangs een gouden medaille.

Er zijn ook mogelijkheden voor proeverijen. Zie hiervoor de website.

Gerrit Admiraal, eigenaar van Admiraals Bierbrouwerij Aldtsjerk, was sinds 1997 actief als amateurbrouwer toen hij 1 december 2013 zijn eigen brouwerij oprichtte. Als amateurbrouwer was hij aangesloten bij de Friese Amateur Bierbrouw Vereniging De Koperen Tsjettel, waar hij ook penningmeester was. In het pand waarin de brouwerij is gevestigd was eerder een wijnmakerij gevestigd. Gerrit is werkzaam als General Manager bij Add Controls in Joure. Eén van de activiteiten van dit bedrijf is het leveren van maatwerk brouwketels. Add Controls heeft dan ook de brouwinstallatie geleverd.

afb. 1: Eigenaar Gerrit Admiraal

Bieren

Huidig assortiment (moederbrouwsels):
afb. 2: Brouwinstallatie

cambrinus


E-mail: info@cambrinus.nl
URL: http://www.cambrinus.nl

Laatste update:  (GMT +1)

copyright © 1988 - 2016 Cambrinus.nl. Alle rechten voorbehouden.