[Spin-off]

Bier in de Dagelijkse Omgeving

Huis en Tuin

Laven

De laven vinden hun oorsprong in de Efteling. Later zag men dat de laven een potentieel commercieel succes konden worden, en sinds die tijd kunnen er laven voor thuis gekocht worden. Eén laaf, Lam, heeft een relatie met bier, c.q. alcohol.

Lam

Bijzondere eigenschappen:

Beroep:
Ex Voorzitter AA, oneervol ontslagen

Functie:
Is voornamelijk bezig alles te nuttigen waar alcohol in zit.

Lichamelijke kenmerken:
Guitig bolletje met feestmuts en wezenloze blik in de ogen.

Bijzondere kenmerken:
Staat erbij alsof hij elk moment dronken kan omvallen.

Houdt van:
Pils, wijn, jenever, Laafse lurk en... ach eigenlijk alles, zolang er maar alcohol in zit.

Bijnaam:
Lorum

Meer informatie: http://www.laaf.com

Slakkenval

Slakken drinken het liefst bier! Ja, zelfs uw pas geplante sla-, spinazie-, aardbeien- of jonge bonenplantjes laten ze "links" liggen, als ze ergens bier in de slakkenval ruiken. Doelbewust gaan ze erop af, gaan dan naar binnen - en komen er nooit meer uit! In de met bier gevulde  slakkenval sterven ze de "bierdood" - ecologischer kan het niet! Van kunststof.
(2 stuks, f 12.95, Huis & Comfort)

Koelkruik "Frosty"

Als de zon het bier "aan de kook" brengt ... grijpen dorstige kelen naar de koelkruik "Frosty"! Want deze staat voor zijn volgende gebruik in het diepvriesvak paraat, waar de vloeistof in de dubbelwandige acryl-uitvoering reeds na korte tijd tot kristallen bevriest. Deze bevroren kristallen zien er niet alleen fraai uit, ze houden ook uw drankjes urenlang heerlijk fris! De koelkruik "Frosty" is van glashelder, levensmiddelenecht acryl. Hoogte ca. 15cm, diameter 9cm, goed voor ca 0,5 liter. Ja, om de koelkruik "Frosty"  zal men u deze zomer zeker benijden!
( f 16.95, Huis & Comfort, 1999)

Keep it cool ....

Of 't nu om wijn, bier of champagne gaat... voor bijna elke fles en ieder flesje is er tegenwoordig wel een cooler op maat. En dat is wel zo prettig want op een warme zomerdag smaakt niets zo lekker als een goed gekoeld drankje. Verkrijgbaar bij luxe designzaken en kookwinkels. Prijsindicatie: Schuimkraag fl. 6,95
(Bron: Boodschappen, 5-2000)

Bierfontein

 

 


 

© Cambrinus.nl Alle rechten voorbehouden.

[Spin-off]