TV Commercials Bavaria

Eind jaren zeventig startte Bavaria de campagne 'gebrouwen in ons eigen Brabant'. Bavaria werd gepositioneerd als een regionale Brabantse brouwerij. In 1985, toen Bavaria aanzienlijk gegroeid was, werd gestart met de momenteel nog lopende campagne 'Zo, nu eerst een Bavaria'. De basis hiervoor waren waarden als humor, gezelligheid en mensen. Zowel het marktaandeel als de merkbekendheid groeiden. Ook de kwaliteitsperceptie ontwikkelde zich naar het niveau van de landelijke merken. De totale reclamecampagne werd in 1991 bekroond met een gouden Effie. Mede door deze impulsen groeide Bavaria uit tot de tweede brouwerij van Nederland.

De reclamecampagne van Bavaria kent een aantal zeer succesvolle onderdelen: de Tatjanakalenders van 1996 en 1997, de commercial met René Froger en de fotowedstrijd in de zomer van 1998, die zo'n 10.000 Nederlanders aan het fotograferen heeft gekregen. Tot een maand na de uitreiking was in Lieshout de tentoonstelling te bezichtigen met het overgrote deel van de inzendingen.

Van de typische campagne 'gebrouwen in ons eigen Brabant' naar de landelijk gerichte kreet 'Zo. Nu eerst een Bavaria' was destijds een logische stap voor de flink aan de weg timmerende brouwerij. Deze campagne bracht Bavaria buiten diverse prijzen ook merkbekendheid en groei van het marktaandeel. Momenteel is deze campagne nog steeds actueel, maar wel elke keer met een nieuwe, verrassende benadering. Als geen ander weet Bavaria zich te onderscheiden met spraakmakende acties en commercials, zoals met de introductie van de nieuwe lichtgewicht krat via de internetsite Cindy en de commercial 'De Omhelzing'.

Bavaria Pilsener

Bavaria Pilsener
Titel commercial De Omhelzing
Reclamebureau SWH
Eerste uitzending november 1999
Muziek Artiest: Pussycat
Titel: Smile
Album: 25 jaar na Mississippi
Download http://www.ster.nl 
Introductie van Bavaria Pilsener in het nieuwe kratje. 

 

Bavaria Malt

Bavaria Malt
Titel commercial Congres
Reclamebureau  
Eerste uitzending 1990
Muziek  
Download http://www.bavaria.nl
Zo nu eerst 'n Bavaria Alcoholvrij.
 
Bavaria Malt
Titel commercial Pookje
Reclamebureau  
Eerste uitzending 1991
Muziek  
Download http://www.bavaria.nl
Een flesje Bavaria Malt als versnellingspook. Erg goed gevonden!

Bavaria Malt
Titel commercial van Basten
Reclamebureau D'Arcy
Eerste uitzending Niet 6 december 2001, zoals gemeld door ster.nl, maar al veel eerder!
Muziek Speciaal gecomponeerd door Ilja Gort.
Download http://www.ster.nl 
Marco van Basten schiet kroonkurk van Flesje Bavaria