Bier op de Digitale Snelweg

World Wide Bierweb

Op het World Wide Web (WWW) bevinden zich vele pagina's met bierinformatie, waarvan hier een selectie wordt weergegeven. Volledigheid wordt niet nagestreefd. Per land wordt een overzicht gegeven van die pagina's die een goed overzicht geven van de biercultuur in het desbetreffende land. 

Het feit dat er links naar deze pagina's zijn opgenomen betekent niet automatisch dat de opinies op de betreffende pagina's worden gedeeld.

Deze lijst is nog volop in ontwikkeling. Weet u interessante of boeiende bierpagina's? Stuur dan een mail naar de beheerder van deze pagina.

(Bi)e(r)-mail

(Bi)e(r)-mail

Bier Forums

De volgende bier forums zijn aktief in Nederland.

De volgende bier forums zijn aktief buiten Nederland, maar zeker de moeite waard.

Biernews

Op internet bestaan diverse zogenaamde nieuwsgroepen (newsgroups) met diverse onderwerpen. Een van die onderwerpen is natuurlijk BIER. Men kan zelf artikelen opsturen, of gewoon de artikelen van anderen lezen. Men moet zich echter wel realiseren dat er een hoop onzin verschijnt, en men dient dus het kaf van het koren te scheiden. In sommige nieuwsgroepen verschijnen per dag ca. 100-150 artikelen (rec.crafts.brewing en alt.beer) in andere groepen soms niets.

Schrijvers van artikelen in nieuwsgroepen zijn vaak toonaangevende mensen uit de Amerikaanse bierwereld zoals George Fix, Fred Eckhardt en anderen. Het voordeel van artikelen publiceren op Internet is dat men altijd commentaar krijgt, en daardoor in staat is om een artikel te perfectioneren!!

Het feit dat er links naar deze nieuwsgroepen zijn opgenomen betekent niet automatisch dat de opinies in de betreffende nieuwsgroepen worden gedeeld.

De volgende nieuwsgroepen zijn beschikbaar:

FAQ's proberen een antwoord te geven op de meest gestelde vragen rond bier. Sommige nieuwsgroepen onderhouden een eigen FAQ.


© Cambrinus.nl  Alle rechten voorbehouden.