[Koken met Bier]

Saucijsjes In Bier

Ingrediënten voor 4 personen
4 saucijsjes
1,25 dl water
40 g boter
1 ui
1 flesje pils
1 theelepel suiker
1 laurierblad
zwarte peper
1 eetlepel maizena

Bereiding
De ui fijnsnipperen. Het water aan de kook brengen en de saucijsjes hiermee overgieten. Dat voorkomt later het knappen van het vel. De saucijsjes eruit halen en droogdeppen. De boter in een pan verhitten en hierin de saucijsjes mooi bruin bakken. De fijngesnipperde ui toevoegen en glazig laten worden. Een half flesje pils erbij gieten en het vocht tot de helft laten inkoken. Het blaadje laurier toevoegen en het geheel bestrooien met zwarte peper. Het resterende pils erbij schenken. De saucijsjes nog een kwartiertje stoven op een laag vuur. De saucijsjes uit de pan nemen en op een verwarmde schaal leggen. Van de maizena met koud water een glad papje roeren. Het kookvocht hiermee binden. De suiker erdoor roeren. Het blaadje laurier verwijderen en de saus over de saucijsjes gieten.

Serveren
De saucijsjes kunnen worden geserveerd met rode kool en aardappels.

Variaties
De saucijsjes kunnen vervangen worden door verse worst. Ook blinde vinken kunnen voor dit gerecht worden gebruikt.

 


 

© Cambrinus.nl Alle rechten voorbehouden.

[Koken met Bier]