[Koken met Bier]

Konijn met Bier en Kersensaus

(Bron: Bier Babbels, 4/98, Annie van Liempd)

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen
1 ui, 50 gram boter, 1 konijn in stukken, zout en peper, 100 gr. ontbijtspek in blokjes, 1 flesje kriekenbier, 1 laurierblaadje, 1/2 theelepel rozemarijnnaaldjes, 500 gr. kersen, 1 eetlepel azijn, 100 gr. verse roomkaas en 1 eetlepel aardappelmeel

Bereiding
Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan en bak de stukken konijn snel rondom bruin. Neem de stukken konijn uit de pan en bestrooi ze met zout en peper. Voeg de spekblokjes en de uisnippers aan het braadvet toe en bak ze ca. 3 min. Schenk het bier erbij en voeg de kruiden toe. Breng het vocht aan de kook, leg de stukken konijn terug in de pan en stoof ze op een matig vuur met het deksel half op de pan zachtjes gaar in ca. 1 uur. Maak intussen de kersen schoon en ontpit ze. Roer de kersen 10 mm. voor het einde van de stooftijd, door het stoofvocht in de pan. Neem de gare stukken konijn uit de pan, leg ze in een schaal en houd ze warm. Roer de azijn en de verkruimelde roomkaas door de saus. Roer het aardappelmeel met een eetlepel water tot een glad papje en roer het door de saus. Laat de saus al roerende iets binden. Schep tenslotte de saus over de stukken konijn.

 


 

© Cambrinus.nl Alle rechten voorbehouden.

[Koken met Bier]