[Koken met Bier]

Duvelse Tomatensoep

(Bron: http://www.carpediem.nl)


Ingrediënten voor 4 personen

6 grote tomaten
1 flesje Duvel
1 grote ui
1 liter kippebouillon
peterselie
bloem
peper en zout
room

Bereiding

Snijd de tomaten in grove stukken, maak de ui schoon en snijd in grove stukken. Dit alles aanfruiten in een beetje margarine.  Afblussen met de Duvel en een paar minuten laten staan op laag vuur. Dit alles met een scheutje van de bouillon in de keukenmachine fijndraaien. Terug in de pan doen en aan de kook brengen, nu van het vuur
af de bloem toevoegen totdat het niet meer opgenomen wordt. Nu de rest van de bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Als de soep op de gewenste dikte is 3 minuten laten staan op een laag pitje. Nu een scheutje room toevoegen eventueel tabasco en zout toevoegen en de peterselie fijn gehakt toevoegen. Is de soep niet dik genoeg dan met een allesbinder eventueel indikken of met bouillon verdunnen.
Lekker te serveren voorafgaand met gevogelte of te verwerken in de soep.


© Cambrinus.nl Alle rechten voorbehouden.

[Koken met Bier]