[Instanties]

Grolsch Verzamelaars Gilde

Secretariaat: Molenaar 24, 7141 PB Groenlo, 0544-463851
Internet: http://www.grolschverzamelaarsgilde.nl 

In oktober 1993 werd het "Grolsch Verzamelaars Gilde" opgericht. Het Grolsch Verzamelaars Gilde is een vereniging die zich ten doel heeft gesteld de belangstelling voor het verzamelen van Grolsch artikelen te bevorderen. De vereniging richt zich niet uitsluitend op verzamelaars, maar is voor iedereen die op de hoogte willen blijven van de Grolsche Bierbrouwerij. 

Zo'n twee keer per jaar organiseert het Gilde een Gildebijeenkomst. Gezelligheid staat voorop. Het uitwisselen van nieuwtjes, het op beperkte schaal ruilen van Grolsch artikelen en een steeds wisselende aktiviteit vullen de dag. Ieder najaar organiseert men een algemene ruilbeurs voor brouwerijartikelen.

Vier keer per jaar verschijnt het periodiek "De Klok" vol met informatie over alles wat maar met Grolsch te maken heeft. In iedere uitgave van "De Klok" worden een aantal catalogusbladen met verschenen Grolsch artikelen (glazen, viltjes, etiketten, spatels, etc...) gepubliceerd. De leden van het Gilde worden vervolgens verzocht deze bladen te completeren, waarna de definitieve bladen van de Algemene Catalogus 'Wat Grolsch nog meer dan bier te bieden heeft.,...' in drukvom verschijnen. De eerste definitieve bladen verschijnen vanaf de zomer van 1995 en geven een overzicht van alle glazen die deze eeuw door de Grolsche Bierbrouwerij zijn uitgebracht.

Lidmaatschapkosten bedragen f 25,- per jaar (bedrag in euro nog onbekend). Het aantal leden bedraagt momenteel ca. 1000.


(GMT +1)

© Cambrinus.nl Alle rechten voorbehouden.

[Instanties]