PINT Speciaalbierfestival in Arcen

De bierconsumentenorganisatie PINT organiseert op zaterdag 28 juni en zondag 29 juni, in samenwerking met het Nederlands Belgisch Brouwersgilde, het NBB-bierfestival. Plaats van handeling: De Arcense Stoombierbrouwerij, Kruisweg 44, Arcen.

De vereniging Promotie INformatie Traditioneel bier, PINT, heeft een lange traditie in het organiseren van bierfestivals, om het publiek kennis te laten maken met de vele specialiteiten van de (vaderlandse) brouwers. Sindsdien is het aantal brouwerijen en soorten bier op spectaculaire wijze toegenomen.

Het Nederlands Belgisch Brouwersgilde, NBB, is een vereniging waarin een veertiental Nederlandse en Belgische brouwers elkaar gevonden hebben. Deze groep van kleinere en middelgrote ambachtelijke brouwerijen werkt samen op het gebied van kennisuitwisseling. De aangesloten en deelnemende brouwerijen zijn: Achouffe (B), Arcense (NL), Aubel (B), Boon (B), St. Christoffel (NL), De Dool (B), Friese (NL), De Gouden Boom (B), De Hemel (NL), Maximiliaan (NL), De Ryck (B), De Schaapskooi (NL), Strubbe (B), Verhaeghe (B). Van iedere brouwerij zijn ten minste twee bieren te proeven, al dan niet aangevuld met seizoensspecialiteiten. De meeste bieren zullen van het vat verkrijgbaar zijn.

Het is voor het eerst dat PINT een bierfestival organiseert met ook aanzienlijke buitenlandse deelname. Naar verwachting zullen enige duizenden het bierfestival bezoeken. Tijdens het festival zal een heuse wereldprimeur gepresenteerd worden.

Datum: zaterdag 28 juni en zondag 29 juni 1997
Tijden: zaterdag van 11.00 - 23.00 uur, zondag van 11.00 - 19.00 uur
Plaats: Arcense Stoombierbrouwerij, Kruisweg 44, Arcen
Openbaar vervoer: buslijn 83 Nijmegen - Venlo vv. 1x per uur, stopt 100 meter van de brouwerij. Meer info: 06-9292
Overnachtingen: informatie bij VVV Arcen: 077 4731247
Entree: Gratis. Proefglas voor festival fl.2,50 (statiegeld)

Tijdens het bierfestival zal de brouwerij zelf bezocht kunnen worden en rijdt er een pendeldienst tussen de brouwerij en het terrein van het evenement "Arcen Culinair". Het festival zal opgeluisterd worden door live-muziek Groot parkeerterrein naast de brouwerij. Naast de deelnemende brouwerijen zijn er informatiestands van PINT en de Alliantie van BierTapperijen (ABT).