[B(i)e(r)levenissen]

PNB Winterbierendiner 1999

Datum: 18 december 1999
Lokatie: café Kandinsky, Tilburg
Aantal aanwezigen: 16

Het traditionele PNB Winterbierendiner werd wederom gehouden bij café Kandinsky te Tilburg. Peter van Tilburg had zich weer helemaal uitgeleefd in de keuken, en dit leverde een verscheidenheid aan gerechten - in overvloed -  op. Helaas bleken twee personen afwezig, maar gelukkig zaten Huub Soemers en zijn vrouw (toevallig ?) aan de bar. Zij waren bereid de opengevallen plaatsen in te nemen. Het volgende werd ons voorgeschoteld:

  1. Kreeftensoep met krab
    Bereid met Malheur Millenium
  2. Voorgerechten-buffet bestaande uit: tijgergarnalen, visschotel, ei gevuld met aubergine, croûte (paté met deeg), aardappelsalade met noten, rundvlees, rijstschotel, en rauwkost.
  3. Hoofdgerechten-buffet bestaande uit: gegrilde gekruide kipfilet, gevulde kalkoen, gegrilde zalm met ham en bierconfiture, hertegoulash (bereid met Kerstpater), kastanjepuree (bereid met Corsendonk Christmas), wild-peper, frites, coush-coush met bospaddestoelen, Italiaans gekruide pasta, asperges en boontjes
  4. IJs-taart (caramel-aardbei smaak)

Bij al deze gerechten kon gekozen worden uit het uitgebreide assortiment (winter)bieren. De borden en glazen waren geen moment leeg, en de buiken werden al pratend gevuld. Voor mij was het in ieder geval een geslaagde middag/avond. Ik hoop dat de rest van de deelnemers dat ook vond. Wellicht krijgt het geheel in 2000 een vervolg.

(Ton van Opstal, 25 januari 2000)

 


 

© Cambrinus.nl Alle rechten voorbehouden.

[B(i)e(r)levenissen]