[B(i)e(r)levenissen]

Winterbierendiner PNB

Datum: zondag 20 december 1998
Aantal deelnemers: 18

Het inmiddels traditionele winterbierendiner kende dit jaar zijn 5e uitvoering bij café Kandinsky! In 1994 was het immers de eerste keer bij Kandinsky, in de jaren daaraan voorafgaand was het bij Zomerlust. Peter van Tilburg was wederom bereid gevonden om voor ons te koken, ondanks het feit dat hij zich uit het café heeft teruggetrokken. Het was duidelijk te merken dat Peter meer vrije tijd heeft, want er was een zeer gevarieerd buffet samengesteld. Het voordeel van het buffet was dat iedereen kon pakken wat hij wilde. Eventueel kon men ook meerdere keren het buffet bezoeken, hetgeen menigeen dan ook deed. Ook met de winterbieren was het goed gesteld, er waren vele Belgische en Nederlandse winterbieren te proeven. Om er maar enkele te noemen: Warme Gloed (NL, Moerenburg), Kerstberen Bier (NL, Maasland), Nieuw Ligt (NL, De Hemel), en Bartlehiem (B, du Bocq).

We kregen de volgende gerechten voorgeschoteld:

 1. Wildsoep;
  Gevuld met champignons, en met het l'Abbaye de Rocs bier erin verwerkt. Geserveerd met stokbrood en kruidenboter.
 2. Koud Buffet;
  Groente terrine, gerookte zalm terrine, carpacchio, eieren, fetta-salade, diverse salades, grote garnalen, en sprot vulden het buffet.
 3. Wild Buffet;
  Een hele kalkoen, wilde peper haché (met Bush Noël), en een speenvarken-ham werden gepresenteerd. Diverse groenten en aardappelvarianten ontbraken niet.
 4. Dessert;
  Een compositie van o.a. aardbeienyoghurtijs, peer, mandarijn, abrikoos, een pannenkoekje, en kersen bereid met Liefmans Kriek. Mijn favoriete gerecht van de avond!
Iedereen was over het diner zeer goed te spreken. Het was een geslaagde avond! Of het geheel een vervolg krijgt in 1999 moeten we nog maar afwachten. Peter en eigenaars/medewerkers van Kandinsky bedankt!

(Ton van Opstal)

 

 

© Cambrinus.nl Alle rechten voorbehouden.

[B(i)e(r)levenissen]