Bierige Aktiviteiten

Helden van de Smaak thema 2009: Bier!
De Helden van de Smaak verkiezing heeft dit jaar het thema "ambachtelijke en streekgebonden bieren". Bier is een echt Nederlands product dat van oudsher wordt gekenmerkt door een grote diversiteit aan brouwerijen, recepturen en smaken. De oude traditie wordt de laatste jaren weer nieuw leven ingeblazen door de opkomst van vele kleinschalige ambachtelijke brouwerijen en de hernieuwde belangstelling voor streekgebonden- en speciaalbieren. Ook de grote brouwerijen gaan hierin mee.

De Helden van de Smaak verkiezing is altijd een hoogtepunt van de Week van de Smaak. Een 'Held van de Smaak' is iemand die zich verdienstelijk maakt op het gebied van smaak en smaakbeleving, door zelf bijzondere lekkere producten te maken, authentieke grondstoffen te produceren of speciale gerechten te serveren. Een échte held heeft daarbij ook nog speciaal aandacht voor seizoensgebonden, ambachtelijke, verantwoorde en streekgebonden producten en ingrediënten. In 2008 was het thema "brood en bakkerij".

De Helden van de Smaak verkiezing heeft grote publicitaire en promotionele kracht. Daarnaast biedt het een uitgelezen mogelijkheid om producenten en ambassadeurs die zich inzetten voor smaak en smaakbeleving op een positieve manier voor het voetlicht te brengen, op regionaal en landelijk niveau. http://www.weekvandesmaak.nl/Activiteiten/Helden-van-de-Smaak-2009/)

Festivals

Ruilbeurzen

Horecabeurzen

Symposia


© Cambrinus.nl Alle rechten voorbehouden.